Haagse YouBox Top 5 (week 2) Haagse YouBox Top 5 (week 2)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 2)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. The Indien - Fire
Uit het niets deze week op nummer 1; 'Fire' van The Indien. Aankomend weekend is de Haagse band voor meerdere optredens in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag en dat maakt veel mensen nieuwsgierig naar deze nog nieuwe band. 'Fire' is afkomstig van de later deze maand te verschijnen EP.

2. The Deaf - 'Sin city'
De nieuwe single van The Deaf, 'Sin city', is de eerste single van het nieuwe album dat eind vorig jaar werd gepresenteerd in een uitverkocht Paard van Troje. De videoclip is gemaakt door Rockstone en stijgt deze week twee plaatsen naar nummer 2 in de Haagse YouBox Top 5. Net als The Indien is The Deaf dit weekend te zien op Eurosonic Noorderslag. Lees hier ook de albumrecensie.

3. Crystal Water - 'Thunderstone'
Vorige week stond 'Big moth', de vorige single van Crystal Water, nog in de Haagse YouBox Top 5, maar deze week staat het gloednieuwe 'Thunderstone' in de Haagse hitlijst. Dit is de tweede single van de aankomende EP, die we binnenkort kunnen verwachten. Vorige week stond de band voor het eerst op het podium in de nieuwe bezetting tijdens Club 3voor12 Den Haag.

4. Bombay - 'Slow motion'
Vorig week maakte Bombay Show Pig bekend voortaan als Bombay door het leven te gaan. Dit vooral vanwege de nieuwe muzikale richting van het trio. Binnenkort verschijnt het nieuwe album met single 'Slow motion' als voorproefje. Het nummer slaat aan, want het komt deze week nieuw binnen op nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5.

5. Marcel Singor - 'Athority'
De Zoetermeerse muzikant Marcel Singor brengt in maart 2015 zijn nieuwe album ‘Futureproof’ uit die hij heeft opgenomen met de Amsterdamse producer Bas Bron, vooral bekend van De Jeugd van Tegenwoordig. De eerste single van het album, ‘Authority’ is een aantal weken uit en zakt deze week van nummer 3 naar nummer 5 in de Haagse YouBox Top 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag