Haagse YouBox Top 5 (week 1)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
Vuigtuig stuitert deze week weer omhoog en weer terug op de eerste plek nadat de band vorige week van de koppositie werd verstoten. Wellicht te maken met het feit dat de crowdfunding actie van eerder deze week met een groot succes is afgesloten. Of misschien komt het doordat Vuigtuig op plek nummer twee is geëindigd in de Haagse YouBox Top 10 van 2014. 'De nacht is mooi' is afkomstig van het aankomende debuutalbum 'Pek & Veren' van de band, en wordt verwacht in maart van dit jaar. Den Haag FM-dj Justin Verkijk noemde 'De nacht is mooi' bovendien een van de beste nummers van 2014.

2. Crystal Water - 'Big moth'
Vier weken geleden verscheen de nieuwe single van Crystal Water; 'Big moth'. Het is het eerste nummer van de aankomende 'Warehouse EP' waarvan de vier nummers de komende tijd één voor één naar buiten zullen komen. Bovendien kwam ook het nieuws naar buiten dat de band nu als vijftal in plaats van als drietal door het leven gaat. Deze week stijgt blijft de single staan op nummer 2. Komend weekend is de band te zien tijdens Club 3voor12 Den Haag.

5. Kern Koppen  - 'Vliegen zonder vleugels'
Hij is de laatste tijd steeds vaker op de televisie te horen geweest: de track 'Vliegen zonder vleugels' van de heren van Kern Koppen. Het is dus geen grote verrassing dat de videoclip weer terug in de Haagse YouBox Top 5 is. De clip hoort bij de EP 'Zomer Fruit' die afgelopen zomer werd gelanceerd. Deze week blijft de videoclip staan op de vijfde plaats.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.