Pat Smith en Reeperbahn

"De hoeren laat ik links liggen, maar in donkere clubs kan je me zeker vinden in m'n joggingpak."

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Ga je maar bewijzen! Jaar in jaar uit worden er Haagse bandjes het land uitgestuurd. Onder de vleugels van Music City The Hague krijgen acts de kans om zichzelf te presenteren op internationale showcase festivals. Het Reeperbahn festival in Hamburg is één van die festivals. Vanaf 23 september zullen een zestal bands daar keihard aan de bak moeten om op te vallen tussen honderden andere bands. 3voor12 Den Haag gaat met hun mee en wil van te voren graag weten hoe de bands denken hun kansen daar te verzilveren. Vandaag spreken we Jasper Lieuwma (DJ Friss) van Pat Smith.

Wat verwachten jullie van het Reeperbahn Festival?
"Een Haags feest in Duitsland met veel bratwurst en bier. Daarnaast hoop ik ook internationale contacten op te doen die Pat Smith Europa in kunnen brengen."

Wat zijn de verhalen die jullie hebt gehoord over Reeperbahn van je voorgangers?
"Ik ben er zelf al een keer geweest met Splendid en spreek dus uit ervaring als ik zeg dat het een te gek festival is met een shitload aan gave acts."

Waar en wanneer is jullie showcase?
"Onze showcase is op 25 september!"

Wat gaan je doen om op te vallen tussen al die honderden bands?
"Ik denk dat als we doen waar we goed in zijn en van te voren veel delegates aanschrijven we een goede kans maken om op te vallen."

Waarom heeft juist Pat Smith kans om door te breken buiten onze landsgrenzen?
"Ik denk dat Pat Smith internationaal genoeg klinkt om ook buiten de landsgrenzen stappen te kunnen maken. Aan ambitie ontbreekt het in ieder geval niet."

Reeperbahn staat bekend als een straat vol ondeugd, hoeren en stripclubs, vinden we Pat s'nacht in de donkerste clubs van Hamburg?
"De hoeren laat ik links liggen, maar in donkere clubs kan je me zeker vinden in m'n joggingpak."