Haags Popnieuws: week 45 Haags Popnieuws: week 45

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haags Popnieuws: week 45

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

06/11/2015 - Nieuwe EP Golden Earring heet 'The Hague'

De nieuwe EP van Golden Earring gaat 'The Hague' heten, dat maakte de band bekend op hun website. "Het album getiteld ‘The Hague’, een eerbetoon aan Rockstad Nr. 1, bevat vijf nieuwe rocksongs, een nieuw geluid, maar zoals altijd onmiskenbaar de Earring. Vanaf 4 december verkrijgbaar in de winkels." 12 december viert de band hun vijftigjarig jubileum in de Ziggo Dome (helaas ja, in Amsterdam).

 

04/11/2015 - The Great Communicators tekent bij Friendly Fire

The Great Communicators, voormalig Klopje Popje, heeft getekend bij boekingskantoor Friendly Fire. Dat heeft de Amsterdamse boeker bekendgemaakt op zijn Facebookpagina.

Begin 2016 moet het nieuwe album van The Great Communicators verschijnen, dat is opgenomen in studio Kytopia. Aanstaande zaterdag is de band te zien bij Club 3voor12 Den Haag #42.

03/11/2015 - Jeugdige rappers maken clip over vluchtelingen

De Haagse rappers Umit-C en Mekki en zanger Damani hebben samen met kinderen een rap over vluchtelingen gemaakt. Na het samen schrijven van de tekst doken de jonge rappers en zangers de studio in om het nummer op te nemen. De officiële presentatie van het nummer 'Een vluchteling' is op 7 november om 14.00 uur in Muziekcentrum Musicon, maar de videoclip is hieronder al te bekijken!

30/10/2015 - Laura Palmer op zoek naar nieuwe drummer

De Haags/Rotterdamse shoegaze/wave formatie Laura Palmer is op zoek naar een nieuwe drummer. Drummer Joeri Gordijn heeft de band onlangs verlaten. De band bracht onlangs nieuwe EP 'Light Years' uit, maar zit nu dus zonder drummer en is naarstig op zoek naar vervanging.  

30/10/2015 - Pat Smith in december

Surfpiraat Pat Smith gaat op tour door Nederland in december. Samen met de acts Playground Zer0 en Haevn doet hij verschillende Nederlandse steden aan. Onder andere Paradiso, Tivoli en de Patronaat staan op het programma. Pat Smith stond afgelopen zaterdag nog met Splendid op de Haagse Pop Nach. 

27/10/2015 - Howard op negende editie Peel Slowly and See

Na acht uitverkochte edities van Peel Slowly and See, de naam waarmee platenzaak Velvet Leiden intieme concerten organiseert, vindt er op 30 oktober weer een nieuwe editie plaats.

Voor de aankomende avond heeft de organisatie de Amerikaanse band Howard weten te strikken. De band bracht onlangs zijn debuut 'Religion' uit, waarop ivloeden van onder andere Other Lives, Aphex Twin en Fleet Foxes te horen zijn. Support komt van de Nederlandse band Matt Winson, dat eerder dit jaar debuteerde met de EP 'Glowing Eyes'.

26/10/2015 - Julie Scott voltooit crowdfunding

De Schots-Nederlandse singer-songwriter Julie Scott heeft de crowdfundingcampagne voor haar nieuwe album Dearydeary voltooid. Via het platform Voordekunst haalde ze 100% van de benodigde 5000 euro op. Om alle donateurs te bedanken, plaatste ze het volgende filmpje:

22/10/2015 - Dyzack stopt

Dyzack stopt ermee. Dat heeft de Haagse artiest bekendgemaakt op Facebook. "Het wordt tijd om volwassen te worden", zegt Dyzack cryptisch over zijn besluit. "Of juist meer kinderachtig, kan nog niet goed kiezen."

Het laatste concert van Dyzack is op 21 november in Volendam.

 

22/10/2015 - AAPNOOTMIES en Single Pilot kwartfinalisten Grote Prijs

De Haagse bands AAPNOOTMIES en Single Pilot zijn geselecteerd voor de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt op haar website. De bands treden hiermee in de voetsporen van o.a. WOOT, dat in 2011 de finale won.

Elektrofunkband Single Pilot is ontstaan in Amsterdam, maar is in de kern door en door Haags. AAPNOOTMIES is de Nederlandstalige indiepopband van zangeres Dinaira Scheffers. Zaterdag is de band te bewonderen tijdens de Haagse Pop Nach.

19/10/2015 - De Kraaien kondigen album aan

De Kraaien brengen begin 2016 hun debuutalbum uit. Dat maakte het Haagse duo zaterdagnacht bekend op het Ongetemd-feest. Details zijn nog niet bekend, behalve dat het album een samenwerking met de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow zal bevatten.

14/10/2015 - Variscythe brengt nieuwe single uit

De Haagse thrash/deathmetalband Variscythe heeft de eerste single van hun debuutalbum 'Deluding Paradigm' uitgebracht. De single heet 'Across the Eclipsing Shrine' en is hieronder te beluisteren. Daarnaast is de track gratis te downloaden op de bandcamp-pagina van Variscythe.

Zaterdag 17 oktober releaset Variscythe zijn debuutalbum in de kleine zaal van het Paard van Troje, met support van Disquiet en Raven Called Sin. Toegang is gratis.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar info@3voor12denhaag.nl!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag