Haags Popnieuws: week 43 Haags Popnieuws: week 43

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haags Popnieuws: week 43

Wat is er toch allemaal aan de hand in de stad?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de stad van vrede, recht en rock n' roll lijken muzikanten nooit te slapen en altijd bezig te zijn. Nieuwe hitjes, nieuwe releases, festivals met nieuwe namen, videoclips, break-ups en reünies zijn aan de orde van de dag. De redactie van 3voor12 Den Haag wordt dan ook bedolven onder persberichten, nieuwtjes en tweets. Hieronder staat het laatste belangrijke nieuws, kort en bondig.

22/10/2015 - Dyzack stopt

Dyzack stopt ermee. Dat heeft de Haagse artiest bekendgemaakt op Facebook. "Het wordt tijd om volwassen te worden", zegt Dyzack cryptisch over zijn besluit. "Of juist meer kinderachtig, kan nog niet goed kiezen."

Het laatste concert van Dyzack is op 21 november in Volendam.

 

22/10/2015 - AAPNOOTMIES en Single Pilot kwartfinalisten Grote Prijs

De Haagse bands AAPNOOTMIES en Single Pilot zijn geselecteerd voor de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt op haar website. De bands treden hiermee in de voetsporen van o.a. WOOT, dat in 2011 de finale won.

Elektrofunkband Single Pilot is ontstaan in Amsterdam, maar is in de kern door en door Haags. AAPNOOTMIES is de Nederlandstalige indiepopband van zangeres Dinaira Scheffers. Zaterdag is de band te bewonderen tijdens de Haagse Pop Nach.

19/10/2015 - De Kraaien kondigen album aan

De Kraaien brengen begin 2016 hun debuutalbum uit. Dat maakte het Haagse duo zaterdagnacht bekend op het Ongetemd-feest. Details zijn nog niet bekend, behalve dat het album een samenwerking met de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow zal bevatten.

14/10/2015 - Variscythe brengt nieuwe single uit

De Haagse thrash/deathmetalband Variscythe heeft de eerste single van hun debuutalbum 'Deluding Paradigm' uitgebracht. De single heet 'Across the Eclipsing Shrine' en is hieronder te beluisteren. Daarnaast is de track gratis te downloaden op de bandcamp-pagina van Variscythe.

Zaterdag 17 oktober releaset Variscythe zijn debuutalbum in de kleine zaal van het Paard van Troje, met support van Disquiet en Raven Called Sin. Toegang is gratis.

13/10/2015 - Crimineel weekend in de regio

Vervelend nieuws uit Gouda: uit poppodium So What! werd dit weekend een muntenautomaat voor contant geld gestolen, waarbij veel schade werd toegebracht aan het dak en de voordeur. Op So What!s Facebookpagina wordt gevraagd tips over de daders bij de politie te melden.

Ook in Delft was het raak: daar werd zaterdag ingebroken in de studio van muzikant Camille Does (The Morning Hour), waarbij een zeer grote hoeveelheid instrumenten en apparatuur is meegenomen. Does is inmiddels een actie begonnen om zijn spullen terug te krijgen en de dader(s) te vinden. De hele lijst gestolen apparatuur is te vinden op mijnshitisgestolen.webflow.io.

12/10/2015 - Son Mieux Serious Talent

"HOLY SHIT WE ZIJN 3FM SERIOUS TALENT!" aldus Camiel Meiresonne op Facebook. Gisteravond werd de zanger/gitarist tijdens de uitzending gebeld door Saskia Weerstand en blij gemaakt met het goede nieuws. Columnist Justin Verkijk schreef toevallig deze column over hem. 

08/10/2015 - Girls of Rock avond in HPC Café

Vrijdagavond, negen oktober, wordt er in het HPC Café een Girls of Rock avond georganiseerd. Tarzan's My Daddy neemt twee jongere 'meiden'-bands mee op sleeptouw. Someting Like Sunshine bestaat uit Teddy Macrander en Aina Qvist Ze zingen zelfgeschreven nummers geïnspireerd door artiesten als: Dixie Chicks, John Mayer, Lennon and Maisy en Taylor Swift. Daarnaast zal ook de rockband Black Moon een show weggeven. Black Moon bestaat uit Danique Hoekstra, Anna Verhoog en Iris Jansen.

05/10/2015 - Nieuwe single Son Mieux

Vandaag komt er een nieuwe single uit van Son Mieux. Daar kunnen we veel of weinig over zeggen, maar het belangrijkste is natuurlijk gewoon de muziek. Bekijk hier Easy van Son Mieux:
 

01/10/2015 - Tarzan's My Daddy op tour door Engeland

Na een vol festivalseizoen met vele grote en kleinere festivals in Nederland, gaat Tarzan's My Daddy het aankomend najaar het buitenland in. In samenwerking met The Hague Music Export en 285Bookings gaat het vrouwelijk duo hun eerste UK Tour tegemoet. Van 21 tot en met 26 oktober zal de band diverse steden in Engeland aandoen. Van het Londen tot aan het Basingstoke. Van Worksop tot Whitchurch. Het is de eerste keer dat de band het buiten de landsgrenzen zoekt, "Ons netwerk wordt snel groter en gelukkig weten we mensen om ons heen te verzamelen die mee willen werken aan het succes van de band. Ook in Engeland hebben we al enige contacten opgedaan die ons hopelijk verder kunnen helpen om daar meer naamsbekenheid te krijgen. Natuurlijk hopen we op een blijvend resultaat van deze tour." Voor 3voor12 Den Haag zal Tarzan's My Daddy een tourverslag bijhouden. 

29/09/2015 - F.A.S.T. neemt maand lang afscheid

De maand oktober gebruikt surfdorp F.A.S.T. om afscheid te nemen van iedereen die ook maar iets te maken heeft gehad met het culturele dorp. Verschillende partners en organisaties die de afgelopen jaren activiteiten hebben georganiseerd zullen nog één keer iets op het terrein doen. Geen grote producties, maar kleinschalig intieme events. Voor ieder wat wils, net als F.A.S.T. zelf. Wij van 3voor12 Den Haag gaan het in ieder geval missen. Lees vooral ook het grote interview dat 3voor12 Den Haag had met F.A.S.T. "F.A.S.T. gaf glans mee aan een generatie." 

10/09/15 - Dropmix organiseert benefiet in Gebr. de Nobel

Op woensdagavond 16 september organiseert DropmiX in samenwerking met poppodium Gebr. de Nobel en de Leidse Breakbeat Community een benefietconcert om geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling. Op aandringen van DropmiX opent Gebr. de Nobel haar grote zaal vanaf 19:00 om solidariteit te tonen. De opbrengst van de kaartverkoop zal gedoneerd worden aan Stichting Vluchteling. Er zal tevens een knuffel- en kledinginzameling plaats vinden. De line up: Badjekkah (eclectic/hiphop), Piñata (reggae/hiphop), DropmiX (live dubstep/drum&bass). Ook zijn er DJ's: T and Sugah, Kraak & Smaak, NCT. 

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar info@3voor12enhaag.nl!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag