Haagse YouBox Top 5 (week 48)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
Vanuit het niets op nummer 1; de nieuwe single van Vuigtuig. 'De nacht is mooi' is afkomstig van het aankomende debuutalbum 'Pek & Veren' van de band, waarvoor momenteel een crowdfunding actie loopt. Inmiddels is al bijna 2300 van de benodigde 4000 euro opgehaald. Enkele weken geleden stond Vuigtuig ook al op nummer 1, en nu dus weer terug bovenaan de Haagse YouBox Top 5.

2. The Deaf - 'Sin city'
De nieuwe single van The Deaf, 'Sin city', is de eerste single van het nieuwe album dat vanavond wordt gepresenteerd in een uitverkocht Paard van Troje. Donderdagavond speelde de band de single nog tijdens De Wereld Draait Door. De nieuwe videoclip is gemaakt door Rockstone en zakt deze week naar nummer 2. Lees hier ook de albumrecensie.

4. Causes - 'Teach me how to dance with you'
Twee weken geleden kwam het nummer 'Teach me how to dance with you' van Causes nieuw binnen in de Haagse YouBox Top 5. De band rondom de Londense singer-songwriter Rupert Blackman stond onlangs op Crossing Border, waar we ook een sessie Blackman opnamen, en is dankzij bassist Robert Pronk ook een beetje Haags te noemen. Deze week blijft de single staan op nummer 4.

5. F - 'Wat een leventje'
Enkele weken geleden verscheen de gloednieuwe single en videoclip van F, 'Wat een leventje'. Het is alweer de vierde single van het album 'Drama Op De Dansvloer' dat eerder dit jaar verscheen. Inmiddels heeft de videoclip de grens van 250.000 views op YouTube al gepasseerd. De officiële charts werden echter niet bereikt. In de Haagse YouBox Top 5 zakt 'Wat een leventje' deze week twee plaatsen naar nummer 5.

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag

Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air

In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.