Haagse YouBox Top 5 (week 32)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
Onlangs presenteerde de Haagse band Vuigtuig de videoclip 'De nacht is mooi'. Het is de allereerste videoclip van de Nederlandstalige chansonband en meteen een voorproefje op het aankomende debuutlbum van de band. Deze wordt begin 2015 verwacht. In de Haagse YouBox scoorde de videoclip meteen goed en kwam nieuw binnen op nummer 1. Na een weekje op de tweede plek staat de band deze week weer bovenaan de lijst.

2. Grande-Duchesse - 'Dort Ist Das Glück'
De Haagse singer-songwriter Frans van Hilten, beter bekend onder zijn artiestennaam Grande-Duchesse, bracht onlangs zijn nieuwe album 'Dort Ist Das Glück' uit. Op het album staan zowel Engels-, Nederlands- als Russischtalige songs. Sinds kort is het album ook in de Haagse YouBox te beluisteren en zakt deze week van de eerste naar de tweede plek.

3. Handsome Poets - 'Alright'
De band Handsome Poets, met leden uit Den Haag, Utrecht en Amersfoort, stond afgelopen week op het Scheveningse festival als een van de hoofdacts. Lees hier ook het verslag van het festival. In de Haagse YouBox gooit deze week de single 'Alright' van het in 2012 uitgebracht album 'Sky On Fire' het erg goed. Deze week nieuw binnen op nummer 3.

4. F - 'Foto's van jou en mij (Flits)'
De Haagse funkrockband F staat deze week opnieuw in de Haagse YouBox Top 5. Na een korte afwezigheid bezet de videoclip bij 'Foto's van jou en mij (Flits)' deze week de vierde positie. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album van de band, 'Drama Op De Dansvloer', waar 3voor12 Den Haag onlang ook een recensie over schreef.

5. The Hague Idiots - 'Rockin' town'
De jonge Haagse rockers van The Hague Idiots brachten recentelijk een nieuwe videoclip uit. En dat hebben we geweten. De videoclip werd massaal bekeken in de Haagse YouBox en stormde dan ook vanuit het niets binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5. De storm is echter alweer wat gaan liggen en deze week zakt de video van de derde naar de vijfde plek.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Luka - 'Changing Seasons'
- Grande-Duchesse - Dort Ist Das Glück'
- Generate - 'Engines'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
- The Hague Idiots - 'Rockin' town'
- Kingsize - 'Grote jongens van de cite'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.