Haagse YouBox Top 5 (week 31)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Grande-Duchesse - 'Dort Ist Das Glück'
De Haagse singer-songwriter Frans van Hilten, beter bekend onder zijn artiestennaam Grande-Duchesse, bracht onlangs zijn nieuwe album 'Dort Ist Das Glück' uit. Op het album staan zowel Engels-, Nederlands- als Russischtalige songs. Sinds kort is het album ook in de Haagse YouBox te beluisteren en stijgt deze week naar de eerste plek in de Top 5.

2. Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
Vorige week presenteerde de Haagse band Vuigtuig de videoclip 'De nacht is mooi'. Het is de allereerste videoclip van de Nederlandstalige chansonband en meteen een voorproefje op het aankomende debuutlbum van de band. Deze wordt begin 2015 verwacht. In de Haagse YouBox scoorde de videoclip meteen goed en kwam nieuw binnen op nummer 1. Deze week zakt de clip helaas naar de tweede plek.

3. The Hague Idiots - 'Rockin' town'
De jonge Haagse rockers van The Hague Idiots brachten recentelijk een nieuwe videoclip uit. En dat hebben we geweten. De videoclip werd massaal bekeken in de Haagse YouBox en stormde dan ook vanuit het niets binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5. Vorige week is de storm echter alweer wat gaan liggen en deze week is het windstil. De video blijft staan op de derde plek.

4. 27 Ways To Win - 'What Else To Think'
Deze week nieuw op de vierde plek is een album wat vorig jaar ook in de Haagse YouBox Top 5 stond: 'What Else To Think' van 27 Ways To Win. Er is eigenlijk vrij weinig te melden over de Haagse popmetalband, dus het enige wat we kunnen zeggen is: lees hier wat wij vorig jaar van het album vonden.

5. The Cavern - 'Addicted to you'
The Cavern laat op Facebook weten blij te zijn met de meer dan 1000 views op YouTube voor de videoclip 'Addicted to you'. In de Haagse YouBox Top 5 blijft het nummer deze week staan op de laatste positie met de cover van Avicii. Onlangs stond de groep nog te spelen in het voorprogramma van Arman Kanun tijdens zijn EP presentatie. 

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Luka - 'Changing Seasons'
- Grande-Duchesse - Dort Ist Das Glück'
- Generate - 'Engines'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Vuigtuig - 'De nacht is mooi'
- The Hague Idiots - 'Rockin' town'
- Kingsize - 'Grote jongens van de cite'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.