Haagse YouBox Top 5 (week 20)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. velvvet - 'Place to hide'
De Haags/Amsterdamse indiepopband velvvet brengt dit jaar vier nieuwe singles uit waarvan 'Place to hide' de eerste is. Hiermee wordt de vorig jaar verschenen EP ‘Bright’ opgevolgd. In het najaar tourt de band door Nederland met de Popronde. De videoclip 'Place to hide' komt deze week nieuw binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5.

2. The Cavern - 'Lonely nights'
Onlangs bracht The Cavern, bestaande uit Floortje van der Kooij, Pepijn van der Kooij en Annemarie van den Born, haar tweede videoclip uit. Deze videoclip kwam vorige week nieuw binnen op de derde plek in de Haagse YouBox Top 5 en stijgt deze week naar de tweede positie.

3. G∆RTM∆LEN - 'H∆UNTING'
Engeland kon vorige week kennis maken met G∆RTM∆LEN. De act was te zien op het Britse showcase festival The Great Escape in Brighton. Naast G∆RTM∆LEN waren ook de Haagse acts Taymir en Generate te zien. Vorige week stond het Haagse duo nog op de hoogste positie in de Haagse YouBox Top 5 met de videoclip 'H∆UNTING', maar zakt deze week naar de derde plek.

4. Supra Naturals - 'Plan 9'
Terug in de Haagse YouBox Top 5 is de videoclip 'Plan 9' van Supra Naturals. Het nummer is afkomstig van het album 'Wild Education' en werd vorig jaar uitgebracht. Een aantal maanden geleden was de act nog te zien tijdens het HPC Winterfest en voor de komende tijd staan optredens op onder andere Vestrock en Stone Rock Festival gepland. Deze week stijgt de videoclip van de vijfde naar de vierde plek.

5. Soul Sister Dance Revolution - 'Submarine'
De Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution heeft een nieuwe single uit. 'Submarine' is het eerste nummer van het aankomende tweede album van de formatie. De heren zijn net terug van een korte tour door Duitsland (lees hier het tourverslag) en waren onlangs te zien tijdens Ongetemd in Paard van Troje. Op 7 juni is de band te zien op Kaderock. Deze week zakt het nummer naar de vijfde plek in de Haagse YouBox Top 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- B Sharp - 'Losing daylight'
- Birth of Joy - 'Grow'
- DI-RECT - 'Paper plane'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.