Haagse YouBox Top 5 (week 19)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. G∆RTM∆LEN - 'H∆UNTING'
Engeland kan deze week kennis maken met G∆RTM∆LEN. De act is te zien op het Britse showcase festival The Great Escape in Brighton. Naast G∆RTM∆LEN zijn ook de Haagse acts Taymir en Generate te zien. Deze week op de hoogste positie in de Haagse YouBox Top 5 is de videoclip 'H∆UNTING'.

2. A Cure For Gravity - 'Side Effects'
Het is een tijdje stil geweest rond de band A Cure For Gravity, maar afgelopen weekend stond de band te spelen op het Dreams Free Festival. Zanger Remy Rond werkte onlangs mee aan iets totaal anders: een project met Endymion tegen huiselijk geweld. Deze week op nummer twee is het album 'Side Effects'

3. The Cavern - 'Lonely nights'
Onlangs bracht The Cavern, bestaande uit Floortje van der Kooij, Pepijn van der Kooij en Annemarie van den Born, haar tweede videoclip uit. Deze videoclip komt deze week nieuw binnen op de derde plek in de Haagse YouBox Top 5. 

4. Soul Sister Dance Revolution - 'Submarine'
De Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution heeft een nieuwe single uit. 'Submarine' is het eerste nummer van het aankomende tweede album van de formatie. De heren zijn net terug van een korte tour door Duitsland (lees hier het tourverslag) en waren onlangs te zien tijdens Ongetemd in Paard van Troje. Vandaag werd ook bekend dat de band op Kaderock staat. Deze week blijft het nummer staan op de vierde plek in de Haagse YouBox Top 5.

5. Supra Naturals - 'Plan 9'
Terug in de Haagse YouBox Top 5 is de videoclip 'Plan 9' van Supra Naturals. Het nummer is afkomstig van het album 'Wild Education' en werd vorig jaar uitgebracht. Een aantal maanden geleden was de act nog te zien tijdens het HPC Winterfest en voor de komende tijd staan optredens op onder andere Vestrock en Stone Rock Festival gepland.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Hallo Venray - 'Bob Dylan lyrics'
- The Great Communicators - 'Zoetrope'

- Tim Akkerman - 'Break it up'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.