Haagse YouBox Top 5 (week 16)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Hallo Venray - 'Bob Dylan lyrics'
De muziekjournalisten vallen over elkaar heen met lovende woorden over 'Show', het nieuwe album van de Haagse band Hallo Venray. Zo zou het de beste plaat zijn die de band tot nu toe maakte. De komende maanden tourt Hallo Venray door Nederland. Op 31 mei staat de band in Paard van Troje tijdens Sniester. Bij het nummer ‘Bob Dylan lyrics’ is ook een videoclip gemaakt door Frank Swenne en Willy Berends, waarmee de band in de tweede week stijgt van nummer 4 naar nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5.

2. Tim Akkerman - 'Break it up'
Eind vorige maand verscheen de nieuwe single van de Haagse zanger Tim Akkerman. 'Break it up' is de eerste single van zijn tweede album 'The Journey'. Het album wordt op 29 april gepresenteerd in de Melkweg in Amsterdam. Hoewel de single in de officiële hitlijsten nog niet is opgedoken, blijft het deze week voor de tweede week staan op nummer 2 in de Haagse YouBox Top 5.

3. Playground Zer0 - 'Electric Lemonade'
Onlangs verscheen de officiële eerste videoclip en single van het dj/producertrio Playground Zer0. De breakbeat-/danceformatie stond al op Club 3voor12 Den Haag en in het voorprogramma van Baskerville en Splendid en is momenteel druk bezig met het debuutalbum. Ook is de formatie bevestigd voor Sniester. Op deze eerste single verzorgt Patrick Schmitz (Splendid) de vocalen. Het nummer zakt in haar derde week van de eerste naar de derde plek in de Haagse YouBox Top 5.

4. Soul Sister Dance Revolution - 'Submarine'
De Haagse rockband Soul Sister Dance Revolution heeft een nieuwe single uit. 'Submarine' is het eerste nummer van het aankomende tweede album van de formatie. De heren zijn net terug van een korte tour door Duitsland (lees hier het tourverslag) en waren onlangs te zien tijdens Ongetemd in Paard van Troje. Vandaag werd ook bekend dat de band op Kaderock staat. Deze week stijgt het nummer van de vijfde naar de vierde plek in de Haagse YouBox Top 5.

5. Laura Palmer - 'Spring Traffic'
De Haagse nugaze formatie Laura Palmer, eerder al te zien tijdens de Haagse Pop Week, presenteerde onlangs de eerste officiële EP 'Spring Traffic' in de SuperMarkt. De EP staat al een tijdje in de Haagse YouBox en werd meteen al veelvuldig beluisterd en stond de afgelopen weken bovenaan de lijst. Deze week stijgt de EP een plekje naar de derde positie. Zaterdag staat de band in de vierde voorronde van Global Battle of the Bands in Musicon.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Laura Palmer - 'Spring Traffic'
- JARA - 'Sky Collector'
- GARTMALEN - 'EXBEHABIOUR'


En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Hallo Venray - 'Bob Dylan lyrics'
- The Great Communicators - 'Zoetrope'

- Tim Akkerman - 'Break it up'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.