3voor12 Den Haag Selecteert: Tears & Marble

De selectie van oktober 2014

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiezen de redactieleden van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand een act uit de Haagse regio waar zij het volste vertrouwen in hebben. Deze act wordt een maand lang in de spotlight gezet waarbij onder andere wordt samengewerkt met de SuperMarkt, Den Haag FM en Maykagenda. Deze maand is Tears & Marble de 3voor12 Den Haag Selecteert act.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX, Jara, The Gypsy Liars, Mehdi, Doghouse, Luka en Alumna. Vorige maand gingen we van start met het vierde seizoen en werd The Great Communicators de eerste Selecteert act in het nieuwe seizoen, deze maand gevolgd door Tears & Marble.
 
De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, staat in het maandelijkse uitgaansmagazine Maykagenda, is te beluisteren op de Luisterpaal in de Hollandse Nieuwe compilatie en is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM). Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.
 

Met een melancholische versie van 90's klassieker 'What is love' (Haddaway) maakten we eind 2013 voor het eerst kennis met Tears & Marble. Inmiddels hoeven zangeres Bella Hay en producer Cris Kuhlen het allang niet meer te hebben van deze cover, vooral dankzij de sterke EP ‘Romance’. Met de hiervan afkomstige single ‘We don't like you' kreeg de electropopformatie meteen al airplay op 3FM. Ook live weet het tweetal indruk te maken op festivals als Pitch, Reeperbahn (Hamburg) en Sniester. Zullen we het cliché “daar gaan we nog veel van horen” maar weer eens van stal halen?

De data
Wo 22 oktober: Tears & Marble live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Vr 24 oktober: Tears & Marble bij Stork On Air op Den Haag FM
Vr 31 oktober: Tears & Marble op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.