Sfeerverslag Westerpop 2013 Sfeerverslag Westerpop 2013

Het festival in beeld

, Tessa Bentvelsen, Annelies van Es en Jeroen Thijssen | Foto’s: Wouter Vellekoop, Markéta Tichavská, Ron van Varik en Linda Bruggeman

Sfeerverslag Westerpop 2013

Het festival in beeld

Tessa Bentvelsen, Annelies van Es en Jeroen Thijssen | Foto’s: Wouter Vellekoop, Markéta Tichavská, Ron van Varik en Linda Bruggeman ,

Ook tijdens de 24e editie van Westerpop wisten onze fotografen weer vele mooie beelden te schieten. Niet alleen van de optredende acts, maar van het publiek. Dat levert altijd weer een mooi sfeerverslag op, en zo ook dit keer. Ook vroegen we een aantal bezoekers naar zijn of haar bevindingen op het festival. Want wat vindt het publiek er eigenlijk van? Zie hier het resultaat van twee dagen Westerpop.

Rond een uur of vijf komen we twee jonge meiden tegen die eigenlijk lid zijn van een veel grotere groep. Speciaal voor Royal Republic zijn ze afgereisd naar Delft vanuit Friesland en Deventer. Als die hard fans van de band hebben deze twee op een concert nog meer meiden gevonden die hetzelfde over ze denken. “We zijn een grote vriendengroep geworden van ongeveer twintig man.” De meiden uit de vriendengroep komen niet alleen uit Nederland maar ook nog uit Duitsland en Frankrijk. Dat kan je nog eens echte fans noemen.

David (27) en Sera (25) uit Amsterdam hebben al wel wat festivals bezocht, maar zijn nu voor het eerst op Westerpop. “Ook is Westerpop het eerste festival waar we als stelletje samen naar toe gaan.” Chef Special en Handsome Poets staan op het programma. Sera noemt ook Royal Republic en Skinny Lister.

Renaldo en Harry uit Delft en Frank uit Den Haag komen niet alleen voor de muziek naar Westerpop. “We komen voor het bier!!!”, roept het vrolijke trio in koor. “De muziek is achtergrondmuziek.” Voor Frank is het de eerste keer dat hij op Westerpop is. “Het festival is een beetje a la Waterpop.” Harry komt special voor The Hoax. “Ik heb ze tien jaar geleden al zien spelen en ik wil graag kijken of ze het nog kunnen.” Renaldo was ook vrijdag op Westerpop. “Ik ging speciaal voor De Kraaien.” In plaats van onze telefoonnummers, hebben we de heren de site van 3voor12 Den Haag doorgegeven, zodat ze zichzelf kunnen terugzien!

We treffen in het publiek Martin Scheijgrond (links), directeur van de Popunie. Hij geeft aan dat je beter kunt vragen wanneer hij níet op Westerpop is geweest. Martin is natuurlijk erg trots op het Stage Europe Network podium, die er mede dankzij de Popunie is. “Het niveau is dit jaar erg hoog, misschien kunnen we de volgende Of Monsters and Men hier tussen kunnen verwachten.” Hij is ook erg blij dat de Beastie Boys er vandaag zijn. (Playyard speelt zojuist ‘Fight for your right’).
 
Esther (rechts) is ook een trouwe Westerpop-ganger. Sinds zij in Delft woont, gaat zij normaal gezien ieder jaar, dus is dit haar 15e editie. “Het leuke vindt ik dat er veel Delftenaren en bekenden te vinden zijn. Dit zorgt ervoor dat het altijd gezellig is.” Ze komt voor veel bandjes, maar werd erg blij van Les Dynamic. “Ze hebben wel wat weg van een van mijn lievelingsbands; Arcturus.”
 

Joëlle komt helemaal vanuit Halle, in de buurt van Doetinchem, naar Westerpop. “Het is mijn eerste keer op Westerpop. Ik ben er vandaag vooral voor Royal Republic die ik ook op Zwarte Cross heb gezien.” Je moet het er voor over hebben, om 6.00 uur vertrekken om vandaag ruim op tijd aanwezig te zijn.

John Paul en Hermine komen uit Hoek van Holland. Het is al een aantal jaren geleden dat ze op Westerpop waren. “Het weer was telkens slecht, of we hadden andere plannen.” Ze hebben van tevoren de line-up bekeken en besloten dit weekend wél te gaan kijken. “We gaan wel heen en weer, als je te lang op een festival bent, wordt je moe”. De leuke mensen, de relaxte sfeer en het alles behalve doorsnee publiek trekt hen naar Westerpop. John Paul: “Je ziet hier ook veel mensen lopen uit de muziekwereld, dat wil wel wat zeggen over de line-up. Daar komen kenners op af.” Hermine: “Vrijdag hebben we ook genoten van de optredens, mooie krachtige stemmen, maar ik weet de namen van de acts niet meer. Het is gewoon genieten, daar gaat het om.”

Twee mensen staan gezellig met elkaar te kletsen als wij ze vragen voor een klein babbeltje. Het ziet er zo gezellig uit, daar willen wij ook deel van uitmaken. Om half drie waren ze al op het terrein en ze blijven zeker nog tot het vuurwerk vanavond. Wat de twee vooral leuk vinden op de gratis festivals in Den Haag en omstreken, is dat er steeds een beetje dezelfde mensen zijn. En dan vooral de mensen die erg opvallen natuurlijk - de (meestal) mannen in een raar pak of met hun hele eigen stijl.

Rob, Ed en Super Habib uit Rotterdam komen al zeven jaar naar Westerpop. “We komen niet voor een speciale band, als het maar gezellig is! We maken toch elke dag wel wat mee”. De drie heren zijn vrienden en bezoeken meerdere festivals per jaar. Echte festivalgangers dus. Op Westerpop genieten ze voornamelijk van de gezelligheid, muziek en vooral van de festivalsfeer. “Metropolis vinden we het leukste festival. We zijn ook algemeen bekend.” Ed: “Ze noemen me de Nederlandse Rod Stewart”. Vanwege zijn looks wordt hij vaak op festivals gefotografeerd en ondervraagd. Maar daar geniet hij duidelijk van zo vertelt hij 3voor12 Den Haag.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag