3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Tweede editie Peel Slowly And See / Skaband SecondHand SuperHeroes presenteert EP / NK Grunten presenteert prijzenpakket / De Règâhs maakt nummer voor Willem-Alexander en Máxima / Johnito op digitaal benefietalbum van Artists 4 Freedom / Documentaire Antony and the Johnsons beleeft Nederlandse première in Paard van Troje

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Tweede editie Peel Slowly And See

Op 7 juni vindt de tweede editie van Peel Slowly And See plaats, een muziekfestival in Leiden georganiseerd door platenzaak Velvet Music. Peel Slowly And See biedt ruimte voor intimiteit en inventiviteit. Muziek waar je een beetje je best voor moet
Doen. Op 19 januari vond de eerste editie van PSAS plaats met Orlando, Hummingville en Gerhardt. De avond vindt plaats in het Imperium Theater en Het Scheltema-complex in Leiden. Op het programma onder andere optredens van Jelle Paulusma (ex-Daryll-Ann), Wolfendale, Tommigun, West Side Trio, Wolf in Loveland, Sonja van Hamel en Glossy Jesus. De kaartverkoop gaat zaterdag 30 maart van start. Kaarten kosten 15 euro.
 

Skaband SecondHand SuperHeroes presenteert EP

Op zaterdag 4 mei presenteert de uit Delft afkomstige skaband SecondHand SuperHeroes de nieuwe EP ‘Rosie’ in de Ciccionina in Delft. Op de EP staan vijf nummers met alle ingrediënten die je van de Heroes verwacht: trompet en trombone in overvloed, gierende gitaren en een stevige ritmesectie die de boel in het gareel houdt. SecondHand SuperHeroes  bracht eerder al een album en live-album uit. Het voorprogramma wordt verzorgd door Andere Koek!. De entree voor de EP-presentatie is 5 euro inclusief de EP.
 

NK Grunten presenteert prijzenpakket

Op zaterdag 25 mei vindt de zesde editie van het NK Grunten plaats in Bazart. De organisatie heeft nu ook het te winnen prijzenpakket bekend gemaakt. Naast de beroemde Bloedbokaal en eeuwige roem als winnaar van deze unieke wedstrijd kunnen deelnemers twee dagen studiotijd bij Holland Spoor Studio's en een waardecheque van 200 euro van Rock Palace winnen. Deelnemers kunnen zich tot en met maandag 15 april inschrijven via de website van Bazart.
 

De Règâhs maakt nummer voor Willem-Alexander en Máxima

De Haagstalige flamencogroep De Règâhs heeft een eerbetoon aan de aanstaande koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima geschreven. Het nummer ‘Morgen is uw zoon de koning’ is een hommage aan het aanstaande koningspaar. In de melodie van het liedje, dat in plat Haags wordt gezongen, zijn de klanken van het Wilhelmus te herkennen. Ook roepen de mannen van De Règâhs aftredend koningin Beatrix op om ook na haar pensioen in Den Haag te blijven wonen. Het nummer is online te koop via de website van De Règâhs.
 

Johnito op digitaal benefietalbum van Artists 4 Freedom

Onder de verzamelnaam Artists 4 Freedom hebben drie Nederlandse artiesten hun krachten gebundeld op het digitale benefietalbum ‘Be Free’. Het album is op 26 maart uitgebracht en verkrijgbaar via alle grote online muziekwinkels, zoals Spotify, Amazon, Itunes, Deezer en 7Digital. De Haagse singer-songwriter Johnito staat met de nummers ‘Summer jammed’ en ‘I am here’ op het album. De andere artiesten die meewerken aan het album zijn Harry Loco en Iwystars. De opbrengst van het album gaat volledig naar overlevenden van mensenhandel en moderne slavernij, via FSTH (Human Trafficking Survivors Foundation).
 

Documentaire Antony and the Johnsons beleeft Nederlandse première in Paard van Troje

De documentaire ‘Turning’ van regisseur Charles Atlas sleurt de kijker mee in de aangrijpende levensverhalen van de vrouwen die tijdens de bijzondere show van Antony and The Johnsons ‘optraden’. Muzikaal begeleid door Antony’s hartbrekende liedjes, is ‘Turning’ een doortastende reis naar ‘het echte leven’, gekenmerkt door worstelingen en tegenslagen, maar bovenal: door hoop.
 
In november 2006 wordt ‘Turning’ gepresenteerd in Rome, Londen, Parijs, Madrid en Braga. Terwijl Antony speelt, projecteert Atlas zijn hypnotiserende videobeelden over het podium. Op datzelfde podium poseren dertien vrouwen, omschreven als ‘de beauties’, een voor een, op een roterend platform. Net als Antony zijn deze vrouwen niet gemakkelijk te omschrijven persoonlijkheden. Of ze nou transgender, androgyn, bedekt met make-up of compleet naakt zijn, het belangrijkste is hun menselijkheid. Ze komen uit omgevingen waar het gevecht om oprecht jezelf te kunnen zijn een bijna revolutionaire daad is. Hun profielen worden door Antony voorzien van angstaanjagend mooie liedjes, waarvan de onderwerpen naadloos aansluiten op de individuen. 
 
Het succes van de performance was de voornaamste reden om van ‘Turning’ een documentaire te maken, waarin nog meer plaats is voor de achtergrond verhalen. Intieme interviews met zowel de makers als de performers geven ons een kijkje in de uiteenlopende levens, welke met veel humor en liefde worden geschetst. ‘Turning’ is fascinerend, hartbrekend, maar bovenal hoopvol en prachtig.  De vertoning vindt plaats op 16 mei in de kleine zaal van het Paard. De entree is 6 euro, aanvang 20.00 uur.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag