Sfeerverslag Life I Live Festival 2013

Het festival en haar bezoekers in beeld

Renate Heins | Foto’s: Wouter Vellekoop, Peter Balkema, Jan Rijk, Nike Liscaljet, Remie Stronks en Robin Bakker ,

De derde editie van het Life I Live festival in Den Haag staat in het teken van bijzondere en inspirerende muziek van eigen bodem. Er werd ruimte geboden aan zowel acts met een behoorlijke staat van dienst, als aan schoolbandjes die nog aan de voorvoet van hun (hopelijk) glorieuze, muzikale carrière staan. In totaal bezochten tussen de 175.000 en 200.000 bezoekers het Haagse festijn op maandag 29 april 2013. Door de weidse opzet was het echter goed te behappen.

Waar vroeger de straten overspoeld werden met oranje dronkaards, leek het dit jaar alleszins mee te vallen en kan de organisatie trots terugkijken op een stijlvol en rustig verlopen festival. Ongeveer dertig acts verdeeld over zeven podia met ieder een eigen karakter maakten het Life I Live Festival een veelbelovend feestje. Ieder podium trok een geheel eigen publiek aan, wat sfeerbepalend was. Van drankgelag en proppen op de Grote Markt tot een uiterst relaxte sfeer op het jazzy Noordeinde. Hoewel het met de oranje uitdossingen dit jaar eigenlijk een beetje tegenviel, hebben we toch nog wat mooie plaatjes kunnen schieten.
 
We vroegen een aantal bezoekers - geheel in stijl van de troonwisseling de volgende dag - een muzikale tip te geven aan het aanstaande koningspaar, op basis waarvan we een uiteenlopende top 10 hebben samengesteld. 
1. Blondie
2. Kensington
3. Coldplay
4. Skrillex
5. Django Wagner
6. Headhunterz
7. We Have Band (“particularly at breakfast”)
8. Armin van Buuren 
9. Swedish House Maffia
10. Reverend Peyton’s Big Damn Band
Dus, Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, jullie hebben nog wat luistermateriaal te gaan…