Zaterdag manifestatie tegen Spuiforum

PvdA-leden eisen extra overleg

Remco van der Ham ,

De strijd van werkgroep Dooievaar tegen het Spuiforum is nog lang niet gestreden, zo blijkt. Op zaterdag 22 juni organiseert de groep namelijk een manifestatie tegen het Spuiforum op en rondom het Spuiplein. Dooievaar presenteert dan bovendien ook het alternatieve plan voor het Spuiforum. De manifestatie vindt plaats tussen 12.00 en 19.00 uur.

Met het alternatieve plan wil de Dooievaar duidelijk maken dat sloop van de huidige theaters niet nodig is. “Het plan toont aan dat met behoud van de zalen en het Koninklijk Conservatorium in het naastgelegen leegstaande ministerie het hele gebied een geweldige impuls kan krijgen. Dat is slimmer, goedkoper, duurzamer, meer passend bij de plek, met bovendien meer functionaliteit, meer plein, minder schaduw, minder wind, meer bomen en veel meer Haags”, aldus de werkgroep. De plannen worden de hele dag in het Theater aan het Spui toegelicht. De manifestatie eindigt vanaf 17.00 uur op het Spuiplein met skaters, sprekers en muzikanten.
 
Extra overleg Spuiforum bij PvdA
Een aantal leden van de Haagse PvdA-fractie heeft een extra ledenvergadering over het Spuiforum afgedwongen bij het partijbestuur. De leden zijn tegen de bouw en willen de plannen, nog voordat de gemeenteraad op 18 juli een definitief besluit neemt,  bespreken in een ledenvergadering. In Den Haag Centraal klaagt gemeenteraadslid Gerard Verspuij over de steun van zijn partij voor de plannen. “De overgrote meerderheid van de Hagenaars vindt het een slecht plan. In deze tijd met toenemende armoede ga je geen geld uitgeven aan zo’n duur gebouw. De PvdA verspeelt op deze manier zijn geloofwaardigheid.”