Peel Slowly And See beleeft tweede editie Peel Slowly And See beleeft tweede editie

Vrijdag 7 juni in Leiden

, Redactie 3voor12 Den Haag

Peel Slowly And See beleeft tweede editie

Vrijdag 7 juni in Leiden

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vanavond, vrijdag 7 juni, vindt de tweede editie van het popfestival Peel Slowly And See plaats. Ten opzichte van de eerste editie op 19 januari, is het festival een locatie rijker. Naast het Imperium Theater vindt het festival tevens plaats in het Scheltema Complex in Leiden. Op het programma staan onder andere optredens van Case Mayfield, Jelle Paulusma, Case Mayfield en Glossy Jesus.

Het festival is opgezet door Mark Siera, Maarten van den Hoonaard en Maarten Stuifbergen, drie vrienden gelieerd aan of werkzaam bij platenzaak Velvet Leiden. Het initiatief is volgens de mannen vooral ontstaan omdat Leiden weinig ruimte biedt voor beginnende artiesten die hun werk in een intieme setting ten gehore willen brengen. “Er zit een gapend gat in de Leidse muziekmarkt wat betreft de mogelijkheden om bekende namen te zien optreden en als lokale artiest je kunsten te vertonen. Iedere zichzelf respecterende stad moet lokaal talent de ruimte bieden”, aldus Maarten van den Hoonaard in het interview dat 3voor12 Den Haag eerder dit jaar met de initiatiefnemers had.
 
De eerste editie werd al meteen een succes. “De intimiteit, de stilte en de prachtige muziek ontroerde niet alleen het publiek, maar ook de bands waren zeer lovend. We willen de ruimte bieden voor bijzondere muzikanten. Muziek die niet per se is doorgebroken bij het grote publiek, maar wel de potentie heeft. Muziek waar je soms een beetje je best voor moet doen.” Op het programma van Peel Slowly And See II staan Tommigun (BE), Sonja van Hamel, No Ninja Am I, Wolfendale, West Side Trio, Jelle Paulusma, Glossy Jesus, Case Mayfield, Wolf in Loveland, Gabriel Kousbroek’s Motortoaster en Bruce James & Bella Black (USA). De presentatie is in handen van Pablo Cabenda, journalist van de Volkskrant.
 
Peel Slowly And See II
Vrijdag 7 juni @ Scheltema en Imperium Theater
Aanvang: 18.00 uur / Entree: 15 euro
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag