Festivalkriebels 2013: Kraantje Pappie en Bombay Show Pig op MuteSounds

Vijfjarig bestaan gevierd met driedaags festival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

MuteSounds, in 2008 begonnen als afstudeerproject, is uitgegroeid tot een volwaardig festival voor doven, slechthorenden en horenden. De in 2009 opgerichte stichting viert deze zomer haar vijfjarig bestaan met een driedaagse editie van MuteSounds in het F.A.S.T. Surfdorp van 9 tot en met 11 augustus. Het programma voor het gratis toegankelijke festival is inmiddels bekend gemaakt met onder andere Kraantje Pappie en Bombay Show Pig.

De headliner op vrijdagavond is de rapper Kraantje Pappie. De Groninger, vooral bekend van zijn hit ‘Waar is Kraan?’ is deze zomer ook al te zien op Schollenpop op zaterdag 3 augustus. Tijdens MuteSounds komt hij gewoon nog een keer naar Scheveningen. De headliner op de zaterdag is Bombay Show Pig (ook te zien tijdens Plein Open op 20 juli). Het eerder dit jaar nog voor een 3FM Award voor Beste Artiest Alternative genomineerde duo tourt er momenteel flink op los. Inmiddels heeft de band ook voeten aan de grond gekregen in landen als Frankrijk en Duitsland. Zowel Kraantje Pappie als Bombay Show Pig wordt tijdens MuteSounds ondersteund door sign dancers, die de gesproken tekst via gebaren vertalen en de emotie van de muziek expressief weergeven via dans en bewegingen.
 
Op vrijdag wordt er verder opgetreden door de dove aretiesten DJ Chinaman en MC Geezer, eerder al te gast tijdens de eerste editie van MuteSounds, DJ DNS, Seven League Beats en Massappeals. Daarnaast is er ook een SuperJam met Diggy Dex en Skiggy Rapz. Op zaterdag staan optredens van Krampfhaft, Headphone, Boy Kid Cloud, 3rd Floor Magic en J-Dane op het programma. Andere ingrediënten van MuteSounds zijn de trilvloer, een aroma jockey, theater en kunst. Tot diep in de nacht wordt je getrakteerd op niet alledaagse concepten. Zaterdagmiddag is er van alles te doen op en rondom het surfdorp, waaronder een workshop gebarentaal, surflessen, yoga en beachvolleybal. Zondagmiddag is er een kinderprogramma.