Waterpop 2013 zoekt talentvolle singer-songwriters

Optreden op 36e editie op zaterdag 10 augustus

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Westlandse festival Waterpop organiseert dit jaar voor de tweede keer een wedstrijd voor singer-songwriters. De winnaar mag op zaterdag 10 augustus het binnenstromende Waterpop-publiek muzikaal toespelen en zal bovendien op het backstage terrein optreden. Het festival vindt dit jaar voor de 36e keer plaats in het Hofpark in Wateringen.

Vorig jaar organiseerde Waterpop voor het eerst een wedstrijd voor singer-songwriters, die destijds werd gewonnen door Puck. Zij mocht tijdens het festival een aantal optredens doen backstage. Zo ook de winnaar van dit jaar, al mag die dit keer ook het binnenstromende publiek opwarmen voor het festival. De inschrijving hiervoor is vanaf nu geopend. Uit de inschrijvingen zullen uiteindelijk vier acts worden geselecteerd die op 20 april in Westlands Popcentrum Nederland Drie zullen optreden tijdens de finale. Daar zullen de vier finalisten worden beoordeeld door een jury. De winnaar is in augustus te zien op Waterpop.
 
Inschrijven
Zuid-Hollandse singer-songwriters kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van Waterpop. Hiervoor zijn maximaal drie mp3’s (eigen nummers) en een biografie vereist. Na de sluitingsdatum op woensdag 6 maart worden er vier finalisten geselecteerd. Tenslotte wordt natuurlijk verwacht dat de singer-songwriter tijdens de contest op zaterdag 20 april en Waterpop op zaterdag 10 augustus beschikbaar is. De bekendmaking van de finalisten is uiterlijk zondag 10 maart.