Haagse YouBox Top 5 (week 22) Haagse YouBox Top 5 (week 22)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 22)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. De Kraaien - 'Pechvogel'
We hadden het stiekem al een beetje verwacht, maar de nieuwe single van De Kraaien stormde vorige week inderdaad in één keer door naar de koppositie in de Haagse YouBox Top 5. De videoclip van 'Pechvogel' is inmiddels al een ruime week uit en we zijn benieuwd of de single deze week de hitlijsten gaat bestormen.

2. Nosoyo - 'Dreck'
De hoogste nieuwe binnenkomer deze week is Nosoyo met het nummer 'Dreck'. Vorige week stond de band geprogrammeerd op de 31e editie van Club 3voor12 Den Haag en afgelopen week studeerden verschillende bandleden af aan het Conservatorium Amsterdam. Deze week staat de band op nummer 2.

3. F - 'Geen fuck om jou'
De Haagse funkrockband F is alweer flink wat weken een vaste waarde in de Haagse YouBox Top 5 met single 'Geen fuck om jou'. In de tijdens Hemelvaart uitgezonden Haagse Honderd, de honderd populairste Haagse nummers, bereikte het nummer de 43e plek. In de Haagse YouBox Top 5 stijgt F deze week van nummer 4 naar nummer 3.

4. Soul Sister Dance Revolution - 'Playground kids'
Met de videoclip van 'Playground kids' zakt Soul Sister Dance Revolution deze week twee plekken naar nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5. Na weken op 1 gestaan te hebben, is de band nu toch echt voorbij gestreefd. 'Playground kids' is de derde single van het gelijknamige album dat begin vorige maand werd gepresenteerd in de SuperMarkt. In de Album Top 100 bereikte het album de 28e plek. Lees hier ook de albumrecensie.

5. Bombay Show Pig - 'Fingerprint'
De tweede nieuwe binnenkomer deze week is de videoclip 'Fingerprint' van Bombay Show Pig. Het nummer, afkomstig van het album 'Vulture/Provider', is na 'Sancho panza' en 'Timewaster' de derde single van de band. Op 20 juli is de band te zien op Plein Open op het Spuiplein.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Naked - 'Watching The Trees'
- Robin Brock - 'Use At Your Discretion'
- Kreatones - 'Tapeaway'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Nosoyo - 'Dreck'
- De Kraaien - 'Pechvogel'
- Dahl - 'Remember us'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag