Haagse YouBox Top 5 (week 21) Haagse YouBox Top 5 (week 21)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 21)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. De Kraaien - 'Pechvogel'
We hadden het stiekem al een beetje verwacht, maar de nieuwe single van De Kraaien stormt deze week inderdaad in één keer door naar de koppositie in de Haagse YouBox Top 5. De videoclip van 'Pechvogel' is inmiddels al een paar dagen uit en vanaf vandaag kan de single ook gekocht worden, onder andere via iTunes.

2. Soul Sister Dance Revolution - 'Playground kids'
Met de videoclip van 'Playground kids' zakt Soul Sister Dance Revolution deze week een plek naar nummer 2 in de Haagse YouBox Top 5. Na weken op 1 gestaan te hebben, is de band nu toch echt voorbij gestreefd. 'Playground kids' is de derde single van het gelijknamige album dat begin vorige maand werd gepresenteerd in de SuperMarkt. In de Album Top 100 bereikte het album de 28e plek. Lees hier ook de albumrecensie.

3. Kern Koppen - 'Ruimte weer'
Eerder deze maand verscheen er dan eindelijk nieuw materiaal van de Haagse hiphopgroep Kern Koppen. 'Lente Koorts' is de eerste in een serie van 'De Vier Seizoenen van Kern Koppen'. Deze week verscheen er van het nummer 'Ruimte weer' ook een prachtige videoclip die zich als een vuurtje verspreidde over de social media. Vorige week kwamde video binnen op nummer 3 in de Haagse YouBox Top 5, waar het deze week blijft staan.

4. F - 'Geen fuck om jou'
Na een weekje afwezigheid kwam F twee weken geleden weer terug in de Haagse YouBox Top 5 met single 'Geen fuck om jou'. In de tijdens Hemelvaart uitgezonden Haagse Honderd, de honderd populairste Haagse nummers, bereikte het nummer de 43e plek. In de Haagse YouBox Top 5 blijft F deze week staan op nummer 4.

5. Anouk - 'Nobody's wife'
Afgelopen zaterdag wist de Haagse zangeres Anouk namens Nederland de negende plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival te behalen. Een dag eerder kwam haar nieuwe album 'Sad Singalong Songs' uit met onder andere het nummer 'Birds', de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. De luisteraars van de Haagse YouBox zijn echter nostalgisch ingesteld en luisterden vooral naar haar doorbraakhit 'Nobody's wife', deze week op nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Robin Brock - 'Use At Your Discretion'
- Kreatones - 'Tapeaway'
- 27 Ways To Win - 'What Else To Think'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Nosoyo - 'Dreck'
- De Kraaien - 'Pechvogel'
- Dahl - 'Remember us'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag