Haagse YouBox Top 5 (week 20) Haagse YouBox Top 5 (week 20)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 20)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Soul Sister Dance Revolution - 'Playground kids'
Met de videoclip van 'Playground kids' staat Soul Sister Dance Revolution ook deze week op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5. 'Playground kids' is de derde single van het gelijknamige album dat begin vorige maand werd gepresenteerd in de SuperMarkt. In de Album Top 100 bereikte het album de 28e plek. Lees hier ook de albumrecensie.

2. Supra Naturals - 'Plan 9'
Vorige week terug in de lijst kwam 'Plan 9' van Supra Naturals, de vierde single van debuutalbum 'Wild Education' dat werd gepresenteerd in de SuperMarkt. het nummer sloeg destijds meteen aan en kwam met stip binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5. Na een afwezigheid van een paar weken is de videoclip weer terug en stijgt het deze week weer van nummer 3 naar 2.

3. Kern Koppen - 'Ruimte weer'
Eerder deze maand verscheen er dan eindelijk nieuw materiaal van de Haagse hiphopgroep Kern Koppen. 'Lente Koorts' is de eerste in een serie van 'De Vier Seizoenen van Kern Koppen'. Deze week verscheen er van het nummer 'Ruimte weer' ook een prachtige videoclip die zich als een vuurtje verspreidde over de social media. Deze week komt de video dan ook terecht binnen op nummer 3 in de Haagse YouBox Top 5.

4. F - 'Geen fuck om jou'
Na een weekje afwezigheid kwam F vorige week weer terug in de Haagse YouBox Top 5 met single 'Geen fuck om jou'. In de tijdens Hemelvaart uitgezonden Haagse Honderd, de honderd populairste Haagse nummers, bereikte het nummer de 43e plek. In de Haagse YouBox Top 5 zakt F deze week van nummer 2 naar nummer 4.

5. A Cure For Gravity - 'Get it'
Deze week werd bekend dat drummer Mark van der Werff de Haagse electropopband A Cure For Gravity heeft verlaten. 'Get it', de eerste single van het eind 2012 gepresenteerde debuutalbum 'Side Effects', blijft echter nog steeds populair. De videoclip is grotendeels door de bandleden zelf gemaakt, als onderdeel van een eindexamenproject voor de opleiding Junior Producer bij ROCva Amsterdam. Deze week zakt de video een plek naar nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Robin Brock - 'Use At Your Discretion'
- Kreatones - 'Tapeaway'
- 27 Ways To Win - 'What Else To Think'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- Nosoyo - 'Dreck'
- Dahl - 'Remember us'
- Bombay Show Pig - 'Fingerprint'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag