Haagse YouBox Top 5 (week 18) Haagse YouBox Top 5 (week 18)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 18)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. A Cure For Gravity - 'Get it'
Onlangs kwam de nieuwe videoclip van de Haagse electropopband A Cure For Gravity uit. 'Get it' is de eerste single van het eind 2012 gepresenteerde debuutalbum 'Side Effects'. De videoclip is grotendeels door de bandleden zelf gemaakt, als onderdeel van een eindexamenproject voor de opleiding Junior Producer bij ROCva Amsterdam. Vorige week steeg de videoclip met stip naar nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, waar het deze week stevig blijft staan.

2. Bombilate - Demo
Weer terug in de Haagse YouBox Top 5 is de Haagse soulfunkband Bombilate met de demo-EP met de nummers 'Good love' en 'Raise it up'. Vorige week won de band nog de juryprijs in de Parkpop bandverkiezing en staat dus op zondag 30 juni in het Zuiderpark. De demo staat deze week op nummer 2 in de Haagse YouBox Top 5.

3. Soul Sister Dance Revolution - 'Playground kids'
De derde single van Soul Sister Dance Revolution kwam met stip binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, waar het de week erna bleef staan. Vorige weekt zakte het nummer echter een plekje naar 2 en deze week zakt het nog een plek verder naar nummer 3. 'Playground kids' is de derde single van het gelijknamige album dat begin deze maand werd gepresenteerd in de SuperMarkt. In de Album Top 100 stijgt het album in de derde week van nummer 64 naar nummer 28. Lees hier ook de albumrecensie.

4. Fexet - Live @ Haagse Pop Week 2012
Eén van de registraties die 3voor12 Den Haag maakte tijdens de Haagse Pop Week was van de Haagse punkband Fexet, waar de band in de kleine zaal van het Paard van Troje speelde. Deze concertregistratie kwam twee weken terug nieuw binnen op nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5 en blijft daar nu voor de derde achtereenvolgende week staan. Op zondag 5 mei speelt de band tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag in de voorronde van de Global Battle of the Bands.

5. 27 Ways To Win - 'What Else To Think'
Ook het album 'What Else To Think' van 27 Ways To Win komt deze week weer terug in de Haagse YouBox Top 5. Het debuutalbum van de Haagse popmetalband stond al eerder in de hoogste regionen van deze hitlijst, maar staat deze week bescheiden op nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Robin Brock - 'Use At Your Discretion'
- Kreatones - 'Tapeaway'
- 27 Ways To Win - 'What Else To Think'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- A Cure For Gravity - 'Get it'
- Handsome Poets - 'Lucky one'
- Villeneuf - 'She moves like the seventies'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag