Haagse YouBox Top 5 (week 17) Haagse YouBox Top 5 (week 17)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 17)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. A Cure For Gravity - 'Get it'
Vorige week kwam de nieuwe videoclip van de Haagse electropopband A Cure For Gravity uit. 'Get it' is de eerste single van het eind 2012 gepresenteerde debuutalbum 'Side Effects'. De videoclip is grotendeels door de bandleden zelf gemaakt, als onderdeel van een eindexamenproject voor de opleiding Junior Producer bij ROCva Amsterdam. Vorige week kwam de videoclip meteen binnen op nummer 5 in de Haagse YouBox Top 5 en deze week stijgt het met stip naar nummer 1.

2. Soul Sister Dance Revolution - 'Playground kids'
De derde single van Soul Sister Dance Revolution kwam met stip binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, waar het vorige week stevig bleef staan. Deze weekt zakt het nummer echter een plekje. 'Playground kids' is de derde single van het gelijknamige album dat begin deze maand werd gepresenteerd in de SuperMarkt. In de Album Top 100 kwam het album binnen op nummer 38 en zakt het deze week naar nummer 64. Lees hier ook de albumrecensie.

3. F - 'Geen fuck om jou'
De nieuwe single van F, 'Geen fuck om jou', zorgde bij de release voor heel wat opschudding. Een paar uur nadat de videoclip online ging werd het alweer van YouTube afgehaald wegens expliciete content. Inmiddels staat er een gecensureerde versie online. In de Single Top 100 kwam het nummer binnen op nummer 48, maar verdween een week later weer uit de lijst. In de Haagse YouBox Top 5 zakt de videoclip een plek naar nummer 3.

4. Fexet - Live @ Haagse Pop Week 2012
Eén van de registraties die 3voor12 Den Haag maakte tijdens de Haagse Pop Week was van de Haagse punkband Fexet, waar de band in de kleine zaal van het Paard van Troje speelde. Deze concertregistratie kwam vorige week nieuw binnen op nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5 en blijft daar deze week staan. Op zondag 5 mei speelt de band tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag in de voorronde van de Global Battle of the Bands.

5. Fabian 'Dia de verano'
De Voorburgse singer-songwriter Fabian komt deze week nieuw binnen op nummer 5 met het nummer  Dia de verano', waar ook een videoclip bij gemaakt is. Onlangs was Fabian nog te zien in De Wereld Draait Door als een van de mogelijke deelnemers van de Beste Singer-songwriter van Nederland.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Robin Brock - 'Use At Your Discretion'
- Kreatones - 'Tapeaway'
- 27 Ways To Win - 'What Else To Think'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- A Cure For Gravity - 'Get it'
- Handsome Poets - 'Lucky one'
- Villeneuf - 'She moves like the seventies'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag