Haagse YouBox Top 5 (week 16)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. Soul Sister Dance Revolution - 'Playground kids'
De derde single van Soul Sister Dance Revolution kwam vorige week met stip binnen op nummer 1 in de Haagse YouBox Top 5, waar het deze week stevig blijft staan. 'Playground kids' is de derde single van het gelijknamige album dat begin deze maand werd gepresenteerd in de SuperMarkt. In de Album Top 100 kwam het album binnen op nummer 38 en zakt het deze week naar nummer 64.

2. F - 'Geen fuck om jou'
De kersverse nieuwe single van F, 'Geen fuck om jou', zorgde bij de release voor heel wat opschudding. Een paar uur nadat de videoclip online ging werd het alweer van YouTube afgehaald wegens expliciete content. Inmiddels staat er een gecensureerde versie online. In de Single Top 100 kwam het nummer binnen op nummer 48, maar verdween een week later weer uit de lijst. In de Haagse YouBox Top 5 blijft de videoclip staan op nummer 2.

3. Generate - 'Rhizome'
De Haagse producer Edward van Eck, beter bekend als Generate, kwam vorige week met het nummer 'Rhizome' nieuw binnen in de Haagse YouBox Top. Het nummer is afkomstig van de negende compilatie van Antilounge uit 2012. Deze week stijgt de videoclip twee plaatsen naar nummer 23.

4. Fexet - Live @ Haagse Pop Week 2012
Eén van de registraties die 3voor12 Den Haag maakte tijdens de Haagse Pop Week was van de Haagse punkband Fexet, waar de band in de kleine zaal van het Paard van Troje speelde. Deze concertregistratie komt deze week nieuw binnen op nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5. Op zondag 5 mei speelt de band tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag in de voorronde van de Global Battle of the Bands.

5. A Cure For Gravity - 'Get it'
Gisteren kwam de nieuwe videoclip van de Haagse electropopband A Cure For Gravity uit. 'Get it' is de eerste single van het eind 2012 gepresenteerde debuutalbum 'Side Effects'. De videoclip is grotendeels door de bandleden zelf gemaakt, als onderdeel van een eindexamenproject voor de opleiding Junior Producer bij ROCva Amsterdam. Vandaag komt de videoclip meteen binnen op nummer 5 in de Haagse YouBox Top 5.

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.
 
Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.