Festivalkriebels 2013: Stukafest Den Haag

Studentenkamerfestival voor het eerst ook in Den Haag

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Nederlandse studentenkamerfestival Stukafest doet het al jaren goed in steden als Nijmegen, Leiden, Enschede, Groningen en Delft, maar een Haagse editie bleef tot nu toe uit. Daar komt op donderdag 14 februari, op Valentijnsdag, verandering in. Dan vindt namelijk de eerste Stukafest Den Haag plaats. Dat betekent muziek, theater en stand-up comedy in studentikoze sfeer van de Haagse studentenkamers. Het programma is inmiddels bekend.

Hoe werkt het precies? Elke bezoeker kiest vooraf een programma met daarin drie studentenkamers, want als bezoeker doe je drie rondes. Tickets zijn 4,50 euro per ronde en 14 euro voor een passe partout (inclusief toegang tot het eindfeest). Dat eindfeest vindt plaats in de SuperMarkt aan de Grote Markt met De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie Show en Wannabe A Star. Wethouder Ingrid van Engelshoven opent de eerste editie van Stukafest Den Haag tijdens de Stukahap in Theater aan het Spui. Bij de Stukahap kun je vanaf 18.00 uur voor 5 euro genieten van een lekkere maaltijd onder muzikale begeleiding van de Belgische band You Raskal You.
 
Op het programma van Stukafest staat onder andere de Haagse reggaeband Splendid. Met het album ‘Connect Back To The Stars’ gooide de band hoge ogen en werden festivals al Lowlands en Parkpop aangedaan. Inmiddels is het volgende album al in de maak. Ook Neighbour Neighbour is bezig met een nieuwe EP. De Haagse poprockformatie was eerder te zien tijdens de Haagse Pop Week. Funkpoprockband F is al maanden een van de meest productieve bands uit de regio, met om de zoveel weken een nieuwe single met bijbehorende videoclip. Het zijn er inmiddels al bijna twintig. Tim Vantol (Antillectual) besloot na verschillende bands akoestisch verder te gaan. Het bracht hem onder andere naar Noorderslag eerder deze maand. De deels Haagse formatie Friends of the Family maakt muziek in de stijl van Mumford & Sons. Het niet-muziekprogramma bestaat uit Matroesjka, Thijs Bazelman, Bryony Burns, Boozy, Jente Jong, Igor Vrebac, Farbod, InYourLivingroom presents KABK: Victor Yudaev en InYourLivingroom presents KABK: Yair.