Festivalkriebels 2013: Schippop

Programma compleet

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Schippop komt er weer aan. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 juni, wederom op het evenemententerrein Tiendweg. Op het programma staat zowel jong lokaal talent als gevestigde namen. Het gratis toegankelijk festival draait alweer veertien jaar mee en voor de aankomende editie is inmiddels het volledige programma bekend gemaakt.

15 mei: Met de toevoeging van zes nieuwe bevestigingen is het programma van Schippop compleet. Zo is onder andere het duo Sticks & Moon geprogrammeerd. Rapper Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade) bracht eind 2012 samen met producer Moon de EP ‘Stick Bukowski’ uit. Ook The Cosmic Carnival zal optreden in Schipluiden. De Rotterdamse 60s rockband won in 2009 de Grote Prijs van Nederland en kondigde onlangs aan dit jaar drie albums uit te brengen. Ook staat de band in de finale van Global Battle of the Bands. EinsteinBarbie uit Amsterdam maakt een mix van pop, jazz, rock en hiphop. De band wordt in 2007 opgericht door dichteres Stella Bergsma en producer Steven de Munnik. Het debuutalbum moet “nog voor het einde van de wereld verschijnen”. Singer-songwriter Arthur Adam, funkband PleaSe! en rockband KinKobra maken het programma compleet.

19 februari: Afsluiter van deze editie van Schippop is de Haagse reggaeband Splendid. “Al langer op ons verlanglijstje, en dus zijn wij blij met het vastleggen van Splendid”, aldus de organisatie. De band maakt rocksteady met een vleugje reggae, soul en rock. In mei verschijnt het nieuwe album van Splendid. De energieke 60'/70's garagerockband Mozes and the Firstborn viel al op door de lovende kritieken na Noorderslag. Met een platencontract bij TopNotch op zak gaan zij dit jaar hun veelgenoemde talentenstatus proberen waar te maken. Om in hun eigen termen te blijven: 'They've got skills'.