Festivalkriebels 2013: PopHotSpot Festival

HeavyLight, F, Balthazar en The Dirty Reminders bevestigd

Reactie 3voor12 Den Haag ,

In mei gaat het PopHotSpot Festival weer van start. Op de Grote Markt in Den Haag zijn dan drie weekenden lang gratis concerten te bezoeken. Het festival vindt plaats van 24 mei tot en met 8 juni. Vooral in het finaleweekend (6, 7 en 8 juni) wordt er groots uitgepakt. Met de bekendmaking van de laatste paar namen is het programma compleet.

2 mei: Vier nieuwe namen en een extra festivaldag, dat is de score van vandaag met het bekendmaken van de laatste namen van het PopHotSpot Festival. De extra festivaldag is op zaterdag 8 juni met onder andere de Belgische band Balthazar op het programma. De uit Kortrijk en Gent afkomstige formatie mixt pop, rock, electronica en jazz door elkaar. Het afgelopen jaar verscheen het tweede album ‘Rats’ dat middels een Music Industry Award als ‘beste album’ werd gekroond. Deze laatste festivaldag wordt gecompleteerd met optredens van de Haagse band F en het Rotterdamse HeavyLight. Het volledige programma is bekend met de toevoeging van de 50s rock ‘n’ roll feestband The Dirty Reminders.

3 april: De aftrap van het festival ligt op vrijdagavond 24 mei in handen van het Haags/ Rotterdamse indiefolkcollectief Friends of the Family en de Londense band Treetop Flyers, een gezelschap dat haar folkrock presenteert in de stijl van bands als My Morning Jacket, Midlake en Band of Horses. In het ‘finaleweekend’ staat er op donderdag 6 juni onder andere een optreden van Shantel & Bucovina Club Orkestar op het programma. Met de klezmerklanken en balkanbeats van deze Duitsers werd onder andere het Zuiderpark tijdens Parkpop al omgetoverd tot een dansende menigte. Ook zal dan de inmiddels legendarische Nederlandse feest-dj annex publiekslieveling van vaste Lowlandsgangers Kees van Hondt optreden. De vlammende Vlamingen van Goose sluiten op vrijdag 7 juni het festival af met een portie overrompelende electro bombast. The Don’t Touch My Croque Monsieurs (TDTMCM), Lenny Ryan & The Leather Jackets, Andy Frasco, La Kinky Dub Machine, Mr. Wallace, Pistoleros de la Paz en The Tiki Heads maken de eerste rij met bekendmakingen complete.