Festivalkriebels 2013: Kaderock

Programma bijna compleet

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In en rondom Musicon aan de Soestdijksekade vindt dit jaar de achttiende editie van Kaderock plaats. Behalve het reguliere programma is er ook weer een plek gereserveerd voor de winnaar van de Popgroup Olympics, waarvoor bands zich nog steeds op kunnen geven. Het festival wordt gehouden op zaterdag 1 juni en de entree is 2,50 euro (kinderen tot en met 15 jaar gratis). Er zijn weer een aantal nieuwe namen naar buiten gebracht.

21 mei: De Haagse alternatieve rockband Atombox is aan het programma toegevoegd. De band draait al meer dan tien jaar mee en wist onder andere al optredens op Parkpop en de Haagse KoninginneNach op zijn cv te zetten. Ook het programma van bandcoaching organisatie Ready To Play is bekend gemaakt. ’s Middags zullen er vanaf 12.00 uur optredens zijn van Junkie and The Halo, The Hague Idiots, Autopilot en Made In Stock. Er zijn nog drie open plekken in de line-up. Deze zijn onder andere bestemd voor de winnaars van de Kunstbende en Your Stage. Deze worden eind mei bekend gemaakt. De laatste plek wordt pas op de dag zelf ingevuld. Deze is namelijk bestemd voor de winnaar van de tweede editie van de Popgroup Olympics. Hier kunnen bands zich nog voor inschrijven.

Vijf nieuwe namen kunnen er worden toegevoegd aan het programma, waaronder de Engelse metalband Skreamer. De vierkoppige formatie bestaat sinds eind 2009 en heeft Machine Head, Trivium en Pantera is belangrijkste invloeden. Van dichter bij huis komt de band Offshore. Deze Hagenezen staan garant voor een fijne mix van rock en reggae. Ook Naked, de band rondom singer-songwriter Arie Spaans (Suburbs) staat dit jaar op Kaderock. Eerder dit jaar werd het langverwachte tweede album ‘Watching The Trees’ uitgebracht. Namens Ready To Play wordt het programma op het hoofdpodium dit jaar geopend door de jonge Haagse rockband No Reply. Tot slot kan ook de band Doghouse worden toegevoegd aan de line-up. De band, met Timo Prins en Yael Dirkse van Moore als ritmesectie, maakt een mix van stoner en indierock.

29 maart: Eén van de afsluiters is de jazzrockformatie bestaande uit Cesar Zuiderwijk, Rinus Gerritsen en Eef Albers. Ook de Haagse funkpopband F is één van de hoofdacts dit jaar. Het viertal tekende onlangs een platendeal en bracht vorige week de nieuwe single ‘Geen fuck om jou’ uit. Ook reggaeband Orange Grove is bevestigd. De band werkt momenteel hard aan een nieuw album. Bullerslug is de nieuwe band van Ryanne van Dorst (Elle Bandita) en Bastiaan Bosma (Aux Raus). Organisms bestaat uti (ex-)leden van bands als Spider Rico, Incense, Feverdream en Fine China Superbone en zal voor een flinke dosis rock ’n roll zorgen. Het voorlopige programma wordt gecompleteerd door The Scarlets, Sass Who, MacAlistair, The Blues Hunters, I Saw the Deep en natuurlijk The Clarks.