Dertigste editie Club 3voor12 Den Haag

Zaterdag 2 maart in het Paardcafé

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het zesde lustrum. Het paarlen jubileum. Het is maar net hoe je het wilt noemen. Feit blijft dat Club 3voor12 Den Haag op zaterdag 2 maart voor de 30e keer plaats gaat vinden in het Paardcafé aan de Prinsegracht. Speciaal voor deze gelegenheid staan er dit keer vier acts op het programma die kunnen zorgen voor een feestje en meteen de lente in je bol laten nestelen. Soul, funk, regge en pop is wat je kunt verwachten met de optredens van Mama Franko, Bombilate, Project Bongo en Kreatones. De avond begint om 20.00 uur en de entree is zoals altijd gratis.

De avond wordt geopend door de vierkoppige band Kreatones. Dignée, Roos, Kasper en Felix ontmoeten elkaar op school en besluiten medio 2010 samen een band op te richten. De muziek van Kreatones is een mix van funk, pop en (blues)rock. Hiermee werd de Grote Prijs van Monster gewonnen en werden de finales van Talent Event en de High School Music Competition bereikt. In 2012 kwam bovendien de debuut-EP ‘Tapeaway’ uit.
 
Een gloednieuwe band is Project Bongo. Onlangs gaf de band tijdens de Versafdeling in de SuperMarkt het eerste Haagse optreden.  En dit wordt de tweede. Project Bongo maakt dansbare indiepop beïnvloed door acts als MGMT, Miike Snow en Two Door Cinema Club. De band bestaat uit Jorik Ottes op bas en beats, Cornel Sier op toetsen, Jonathan Maridjan op gitaar en Arthur Stoker op gitaar en zang en is ontstaan aan de Herman Brood Academie in Utrecht.
 
Eén van de verrassingen van de Haagse Pop Week 2012 was Bombilate. De band maakt een mix van soul, rock en reggae met af en toe zelfs een kleine uitstap richting hiphop. Dit alles gestoeld op een solide funkbasis. Met de eerste twee demo’s kreeg de band onder andere al airplay bij Giel Beelen tijdens zijn programma GielJazz op Radio 6. Plannen heeft de band ook genoeg, waaronder een nieuwe EP en een videoclip.
 
De afsluiter van deze editie van Club 3voor12 Den Haag belooft een echte knaller te worden. De achtkoppige formatie Mama Franko zette eerder al de Pavlov tijdens de Haagse Pop Week op zijn kop, en zal dat in het Paardcafé nog even dunnetjes over doen. Beukende beats, pompende bas, manische gitaren, dwaze blazers, hypnotiserende fluitsolo’s, rapfilosofieën en ferme zang zijn de ingrediënten van deze explosieve muzikale cocktail. Een must-see!