Programma Club 3voor12 Den Haag #29 bekend

Vrijdag 1 februari in het Paardcafé

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op vrijdag 1 februari staat in het Paardcafé de 29e editie van Club 3voor12 Den Haag op de agenda. Vanaf 20.00 uur staat er een zeer gevarieerd programma op het podium met poprock van Kelly Wants To Fly, soul/funk van Robin Brock, indierock van Weissmuller en rock ’n roll/swing van Trenchcoat. Het belooft weer een mooie avond te worden, uiteraard weer gratis toegankelijk.

De avond wordt geopend door Kelly Wants To Fly. De band is geformeerd rondom zangeres/gitariste Kelly Steentjes om haar muzikale ideeën in kwijt te kunnen. Met de toevoeging van Thom Schotel (gitaar), Querido van Berkel (bas) en Jasper Ras (drums) was de band compleet en werd de EP ‘Dawn Till Dusk’ opgenomen. Inmiddels kijkt de band alweer verder, want de eerste plannen voor een volledig album liggen al op tafel. Eerst is het echter zaak om de naamsbekendheid te vergroten, zoals op Club 3voor12 Den Haag bijvoorbeeld.
 
De Haagse zanger Robin Brock was al te zien op festivals als The Hague Jazz, Life I Live, Jam de la Crème en Parkpop, en dat zullen zeker niet de laatste zijn. Brock bracht onlangs debuutalbum ‘Use At Your Discretion’ uit en de tot nu toe binnengekomen recensies liegen er niet om. Lofuitingen alom en zo werd hij onder andere uitgeroepen tot LiveXS Local Hero. Maak je klaar voor een flinke dosis soul, funk en pop. Stilstaan is geen optie.
 
Vanuit een hele andere hoek komt de band Weissmuller. De drie heren maken “pittige, catchy indierock songs, afgewisseld met tragere nummers met dromerige, beeldende teksten die soms ontsporen in explosies van geluid”. Binnenkort verschijnt het nieuwe album ‘Equestrian Friends’, geproduceerd door Martijn Groeneveld (Blaudzun). Het nummer ‘Endlessly fall’ is de eerste single afkomstig van dit album die al weken met flinke regelmaat te horen is op Pinguin Radio.
 
De avond wordt afgesloten door de negenkoppige rock ’n rollband Trenchcoat. Het tweede album van de band, ‘Balloons At Your Funeral’ is net uit en staat vol met rauwe rock ’n roll gemixt met jazz, swing en bigbandmuziek. Compleet met blazers weet Trenchcoat in elke zaal het publiek om te toveren tot een dansende menigte. Een perfecte afsluiter voor deze 29e editie van Club 3voor12 Den Haag dus.
 
Tijdschema Club 3voor12 Den Haag #29
19.00 uur zaal open
20.00 uur Kelly Wants To Fly
21.00 uur Robin Brock
22.10 uur Weissmuller
23.20 uur Trenchcoat
00.00 uur eind