10 jaar 3voor12 Den Haag met Dagga Dagga 10 jaar 3voor12 Den Haag met Dagga Dagga

"Minder gin, meer tonic voor deze boys graag"

, Lara Lindeman

10 jaar 3voor12 Den Haag met Dagga Dagga

"Minder gin, meer tonic voor deze boys graag"

Lara Lindeman ,

In oktober viert 3voor12 Den Haag, de allereerste lokale aftakking van VPRO’s multimediaal muziekplatform 3voor12, haar 10-jarig bestaan. Dit heuglijke feit wordt onder andere gevierd met een grootse jubileumavond op vrijdag 18 oktober in de PIP met zo’n dertig optredende acts die een prominente rol in de geschiedenis van 3voor12 Den Haag hebben gespeeld. In de aanloop naar het jubileumfeest blikken we met al deze acts terug op de afgelopen tien jaar. Vandaag doen we dat met Dagga Dagga.

Als je aan Dagga DAgga denkt, dan denkt iedereen die wel eens in Den Haag is gaan stappen aan de exotische tunes van dit dj-duo. Als Dagga DAgga in Den Haag draait, zijn er altijd wel ananassen, kiwi’s, gin-tonics en bananen in het spel. De vruchten ja. Qua muziekstijl draait het duo vooral moombahton, tropical house, dancehall, cumbia, kuduro, dubstep en electro. Allemaal onder begeleiding van de bekende ‘Dagga Dagga’-toeter. Festivals als State-X New Forms, Shoot Me, Plein Open, Rewire en de Haagse Pop Week zijn drie van de plekken waar Dagga Dagga de mensen met zijn daggermuziek heeft laten dansen. Het duo draait ook regelmatig in Paardcafé, waaronder tijdens Club 3voor12 Den Haag met gastoptredens van Kern Koppen en Patrick Schmitz.

Samen met Jam de la Crème ging Dagga Dagga in 2012 naar het Sziget festival om bij het Holland Meets Hungary Stage de feestbeesten los te laten gaan. “Verdere hoogtepunten van de afgelopen jaren zijn de memorabele nachten, van clubs tot slaapkamers van tien vierkante meter en natuurlijk onze eigen World Ghetto Beats avonden in onder andere Nijmegen en het Paardcafé.”
 
Wat kunnen we verder van de energieke Lars Dagga en Fred DAgga verwachten? “Om de filosoof Socrates te quoten, maar het zou trouwens ook Gino Pietermaai kunnen zijn geweest: ‘Meer wijven, meer wiet, meer money, meer crack, meer pijpen, meer tieten, meer konten, meer seks, meer feesten!’” En waar staan de heren over tien jaar? “Op onze benen, maar dat gaat lastig worden als het zo door gaat. Minder gin, meer tonic voor deze boys graag. Verder willen we meer aan onze eigen tracks gaan werken en vaker over de grens draaien en ervoor te zorgen dat de global bass scene voet aan de grond krijgt!” Om half vier sluit Dagga Dagga het feestje in de PIP af. Neem je ananas, banaan, kiwi of gin tonic mee, oefen thuis nog even om je heupen warm te draaien en pak de Dagga Dagga vlot naar de Cariben en vergeet heel even dat het zulk slecht weer is buiten.
 
10 jaar 3voor12 Den Haag
Vrijdag 18 oktober 2013 @ PIP
Met: Atlantic Attraction, Charly & Gallus, Cooper, Cult of the Secret Samurai, Dagga Dagga, Dyzack, Ed Struijlaart, F, FilosofischeStilte, Jana, Jimmy G, Kern Koppen, Kinderen van Den Haag, Knotwilg, Loyu, Mama Franko, Neighbour Neighbour, NiCad, Organisms, Pop Up Animal Kids, Rät N FrikK, Supra Naturals, Tech Chic Design, Templo Diez, Vanderbuyst, Vinny en Woot
Tijd: 20.00 - 04.00 uur
Entree: 5 euro (excl. 1,50 servicekosten) / 8 euro aan de deur

Tickets zijn hier te koop!
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag