Nieuwe videoclips van KingStreet en Jimmy G

Haagse hiphopscene weer zeer productief

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op het gebied van videoclips is er qua productiviteit één muziekstroming die met kop en schouder boven de rest uitsteekt; de Haagse hiphopscene. Acts als Kern Koppen, DNG, Jimmy G, ZiRe, Vinny KingStreet en L4 zijn gezamenlijk goed voor tientallen videoclips en andere online filmpjes. De twee meest recente in dit rijtje zijn ‘Voor m’n stadje’ van Jimmy G ‘Rijders’ van KingStreet feat. Jimmy G. Bekijk de video’s hier.

Binnenkort verschijnt het nieuwe album ‘De Nachtwaker’ van Jimmy G. Een voerproefje krijgen we met de single ‘Voor m’n stadje’. Eerder verscheen er ook al een videoclip bij het nummer ‘Loop je mee’, dat ook op het aankomende album staat. De single is geproduceerd door Napalm voor Afterburn Media en naast Jimmy G verzorgt ook Ashley Esteban de vocalen. De video is gemaakt door Quincy Cairo (Cutting Edge).

Behalve in zijn eigen videoclip is Jimmy G ook te zien in de nieuwe videoclip van de Haagse hiphopformatie KingStreet, bestaande uit rappers Syke Beng, L-A Dodger en producer Killer. Aanstaande vrijdag staat KingStreet in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland in de P3 in Purmerend samen met de eveneens Haagse hiphopartiesten Abou, Twizzle & BLB en Vinny. De videoclip van ‘Rijders’ is gemaakt door VinRock Video die eerder al voor een groot aantal andere videoclips voor Haagse hiphopartiesten verantwoordelijk was.