Supra Naturals tekent distributiedeal bij Rough Trade

Nieuwe single en videoclip ‘When the bats come out’ nu uit

Remco van der Ham ,

De Haagse drum ’n bass formatie Supra Naturals gaat hard. Eind 2010 werd het duo Kit Carrera en Youri de Bruijn een trio met de komst van vocalist Chris Pedis. Al snel verscheen de EP ‘Up The Ante’ en de videoclip bij ‘Recharge’. In 2012 dendert de band voort met een distributiedeal bij Rough Trade waarvan single ‘When the bats come out’ het eerste resultaat is.

Na het uitbrengen van de EP was het schrijven en uitbrengen van een debuutalbum een logische volgende stap voor de band. Drummer Kit: “We wisten al dat we de plaat in eigen beheer wilden uitbrengen. We zijn met Supra Naturals ons eigen label gestart, CYK Records. De plaat zal hierdoor ook gereleased worden. We hebben hiervoor gekozen omdat we hierdoor alles zelf in de hand houden en geen concessies hoeven te doen. Zo kunnen we zelf kiezen met wie we willen werken.” Voor de distributie werd Rough Trade aangeschreven. “Het is een partij met de juiste mentaliteit en vlak voor Oud & Nieuw kwam het nieuws dat ze Supra Naturals graag wilden tekenen voor deze plaat. Rough Trade zal de plaat in de Benelux gaan distribueren.”

Het debuutalbum van Supra Naturals wordt na de zomer van 2012 verwacht, waarvan ‘When the bats come out’ de eerste single is. Het nummer wordt vanavond op Altersonic in Groningen officieel gepresenteerd, maar is sinds vanmorgen al te bekijken/downloaden op YouTube en iTunes. “We hebben voor Altersonic een nieuwe set in elkaar gedraaid met een hoop nieuw werk. Voor ons wordt dat de eerste keer spelen in Groningen en kunnen we de nieuwe tracks voor een nieuw publiek uitproberen om te kijken wat wel en niet werkt. Ook zullen we voor het eerst onze eigen lichtshow meebrengen.”

De plannen voor de rest van het jaar liegen er ook niet om. “De komende tijd gaan we verder schrijven aan het album en in maart gaan we de studio in om de plaat op te nemen. Daarna gaan we naar Engeland om de plaat te laten mixen door Dave Pemberton (The Prodigy, Groove Armada, Faithless, KRS ONE). Meteen na het opnemen van de plaat doen we een tour door Nederland met Ongetemd we zullen onder andere in De Melkweg en het Paard van Troje spelen.” Voor de zomer zal er nog een tweede single uitkomen.