Haagse producer Torus eerste release van nieuw label Sonic Router

“Het is een van de eerste keren dat een Haagse artiest daar tussen staat”

Remco van der Ham ,

Dat Den Haag het goed doet op het gebied van (underground) dance wordt deze week maar weer eens bevestigd door het nieuws rondom de 18-jarige producer Joeri Woudstra aka Torus. Zijn in maart te verschijnen ‘Torus EP’ wordt uitgebracht als allereerste release van het nieuwe label Sonic Router Records en werd gisteren ook nog eens genoemd op de toonaangevende website voor elektronische muziek XLR8R.

Sonic Router is een in februari 2009 opgerichte website voor elektronische muziek waar behalve reviews en interviews ook podcasts te vinden zijn met artiesten als Modeselektor, Actress, Slugabed, Pixelord, Mount Kimbie en Canblaster. Maandag maakte de website bekend een eigen label op te richten. Op de website van Sonic Router staat het volgende: “Na drie jaar bezig te zijn als website, zijn we vanaf nu ook een platenlabel. De titelloze EP van de 18-jarige Nederlandse producer Torus was het laatste duwtje om het label daadwerkelijk op te richten.”

Als gevolg van dit nieuws werd Torus gisteren genoemd op XLR8R (spreek uit: accelerator), één van de grootste en belangrijkste platforms voor elektronische muziek. Martijn Verlinden (Charly & Gallus, Bimbo Electrico) van het Haagse dance label Antilounge onderstreept hoe bijzonder het is dat XLR8R aandacht besteedt aan Torus. “Het is een van de eerste keren dat een Haagse artiest daar tussen staat. Ik denk dat alleen Legowelt er eerder op vermeld werd. Die site heeft een enorme aanhang en een bereik van miljoenen mensen. Het is dus best bijzonder en goed voor de elektronische muziek in Den Haag.” Torus is ook een van de artiesten op Antilounge 9, die eind februari gepresenteerd wordt. “Toen ik Torus, en ook FilosofischeStilte, benaderde voor Antilounge waren ze nog lang niet zover, maar ik zag er wel potentie in. Door de vele optredens die ze de afgelopen tijd hebben gedaan, zijn ze enorm gegroeid.”

De ‘Torus EP’ telt 6 tracks en zal worden uitgebracht op een ‘limited edition cassette’. Op de digitale versie van de EP komen ook remixes door Slugabed en Dynooo te staan. De EP verschijnt op 12 maart. Volgende week woensdag 1 februari treedt Torus op tijdens de Donky Pitch Presents The Friends Of Friends Eu Tour in The Green Door Store te Brighton (UK). Ook Shlomo en Salva zullen daar optreden.