Doeshka Vrede winnaar Get Your Jazz On Stage 2011

Uitgebreid prijzenpakket voor Haagse zangeres

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De eerste editie van Get Your Jazz On Stage, de wedstrijd om jazz op de Nederlandse poppodia te profileren, is gewonnen door de 19-jarige Haagse zangeres Doeshka Vrede. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt op Radio 6.

Get Your Jazz On Stage ging in september van start, waarna de drie finalisten (naast Doeshka Vrede ook Azure Hiptronics en Jessica Manuputty) zich drie maanden lang moesten bewijzen aan een deskundige jury. Hierbij waren er drie opdrachten voor de finalisten: (1) regel een optreden op een erkend poppodium, (2) creëer zoveel mogelijk media aandacht hiervoor en (3) overweldig tijdens het optreden het publiek en de aanwezige jury. Deze jury bestond uit Anton Slotboom (hoofdredacteur LiveXS), Hugo Hofman (talentspotter Radio 6), Jan Willem Luyken (directeur North Sea Jazz), Janne Schra (zangeres Schradinova), Marco Petersen (programmeur Mezz), Winfried Baijens (presentator NTR/Radio 6) en Perquisite (muzikant/producer).

Als winnaar van Get Your Jazz On Stage! 2011 ontvangt Doeshka vanuit Radio 6 het predicaat ‘veelbelovend jazztalent’ en zal ze de komende tijd veel op de zender te horen zijn. Bovendien wordt haar finaleconcert in de Melkweg uitgezonden. Daarnaast ontvangt ze een prijzenpakket bestaande uit een hoge kwaliteit opname van het finaleconcert, optredens onder andere in het kader van DuvelVibesLive en het Life I Live Festival (Den Haag) en een aantal artist-coaching sessies van Flexmusic. Ook volgen interviews in toonaangevende media en dingt ze mee naar een spot in de Popronde. Tenslotte krijgt ze uit handen van DuvelVibes een custom made flightcase.

Op 6 januari neemt Doeshka in ‘Mijkes Middag Live’ op Radio 6 haar prijs in ontvangst en zal ze tussen 16.00 en 19.00 uur ook een optreden in het programma verzorgen.