Festivalkriebels 2012: Schippop

Drie nieuwe namen bevestigd

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Schippop, het gratis muziekfestival in Schipluiden, vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 juni. Op het evenemententerrein Tiendweg staat vanaf 15.00 uur een gevarieerde line-up op het programma, variërend van gevestigde namen tot jong lokaal talent. Vandaag kunnen we opnieuw een aantal namen aan de line-up toevoegen.

20 april: Er kunnen weer drie nieuwe namen aan het programma worden toegevoegd. Allereerst de afsluiter van het festival; Black Bottle Riot. Het viertal uit Nijmegen maakt southern rock in de traditie van Lynyrd Skynyrd met een vleugje van The Ramones. In 2011 kwam het titelloze debuutalbum uit. Ook bevestigd is de Engelse indierockband The Third Man, de nieuwe band van Max Rafferty. Bassist Rafferty speelde voorheen in de band The Kooks. Tot slot is ook AlascA toegevoegd aan de line-up. De band maakt melancholische en poëtische indiefolk en presenteerde eerder dit jaar debuutalbum ‘Actors & Liars’.

23 maart: Werden er afgelopen woensdag al een paar nieuwe namen bekend gemaakt voor Schippop, twee dagen laten kunnen we er alweer een aan toevoegen. De Haagse band Woot maakt vandaag namelijk via Facebook bekend geprogrammeerd te zijn voor het festival. Woot won eind vorig jaar de Grote Prijs van Nederland en zal het komende festivalseizoen onder andere ook nog te zien zijn op het Life I Live Festival.

21 maart: De organisatie heeft zelf twee nieuwe bevestigingen naar buiten gebracht. Zo zal ook Tommy Ebben & The Small Town Villains optreden op Schippop. De band maakt een mix van folk, blues en country en bracht in 2011 het derde album ‘A Whisper To Arms’ uit. Daarnaast is ook de komst van singer-songwriter duo Tangerine bekend gemaakt. De band bestaat uit tweelingbroers Arnout en Sander Brinks en staat garant voor prachtige melancholische liedjes. De formatie behaalde eerder al de finale van de Grote Prijs van Nederland. Tot slot is ook de winnaar van de Schippop-contest op Ongekend Talent bekend gemaakt. In totaal schreven 224 acts zich in en hier konden mensen vervolgens twee weken lang op stemmen. Toen deze stemming eenmaal gesloten was, was het de taak van de organisatie om uit de top 5 een winnaar te kiezen. De Nederpopformatie Haagse Immens mag zich de gelukkig winnaar noemen.

13 februari: De eerste twee namen zijn bekend. Zo zal onder andere School is Cool optreden. De Belgische ‘baroque-popband’ stond eerder dit jaar nog op Eurosonic en timmert met debuutalbum ‘Entropology’ hard aan de weg. In België is School Is Cool al een gevestigde naam na de winst van Humo’s Rock Rally en optredens op festivals als Pukkelpop, nu is het de beurt aan Nederland. Ook Stefany June is bevestigd voor Schippop. De uit Enschede afkomstige singer-songwriter was eerder te horen en te zien op 3FM en De Wereld Draait Door en werd verkozen tot 3voor12 Hollandse Nieuwe van de maand maart 2011. Tot slot is ook de strijd om een plek op Schippop losgebarsten. Via Ongekend Talent kunnen veelbelovende acts met eigen muziek zich inschrijven om kans te maken op een podiumplek.