Festivalkriebels 2012: Life I Live Festival

Programma compleet

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De tweede editie van het Life I Live Festival vindt plaats op zondag 29 april op verschillende podia verspreid door het centrum van Den Haag. Vanaf 19.00 uur wordt de binnenstad ingedeeld in verschillende ‘muziekdorpen’; bijzondere locaties die stuk voor stuk in het teken staan van een eigen klankbeeld. Het programma werd vorige week al bekend gemaakt en nu is ook het programma van de Skooltainer daar aan toegevoegd.

In totaal zijn er zeven buitenpodia. Het podium bij de Grote Kerk biedt plek aan het genre ‘uptempo singer-songwriter’-geluid, het podium op het plein voor het koninklijk paleis Noordeinde staat in het teken van jazz (in samenwerking met Jazz On Stage), het podium op de Plaats wordt het roots & blues podium. Ook zijn er podia op de Grote Markt en Spuiplein. Bij de Wijnhaven zij verschillende dj’s te vinden en op het Buitenhof staat de skooltainer met jong Haags talent. Daarnaast vinden er eveneens optredens plaats binnen de horeca van het stadscentrum.

5 april: Vandaag is het programma van de Skooltainer op het Buitenhof bekend gemaakt. In samenwerking met het Haags Pop Centrum zetten beginnende bands hun eerste stappen in de festivalwereld. De deelnemende bands werden gescout op de Interscholaire, Talent Event en de High School Music Competition. Op het programma staan optredens van Quintus (Talent Event), The X’s (Interscholaire), Lulu and the Fancy Tens (Interscholaire), Professor Sage (Interscholaire), Crystal Water (Interscholaire) en Kreatones (High School Music Competition).

29 maart: Vandaag is de organisatie met het volledige programma naar buiten gekomen. Eén van de headliners van het festival is de Engelse indie formatie Morning Parade, bekend van de 3FM Megahit ‘Under the stars’. Eerder deze maand verscheen het titelloze debuutalbum van de band. Andere internationale bevestigingen zijn er van de Australische soul/blues singer-songwriter Jaimi Faulkner en de Britse psychedelische bluesband The Cubical. Het programma op het bluespodium op de Plaats biedt plek aan de Blues on the Run sessie en de Nederlandse bluesformatie Ralph de Jong & Crazy Hearts. Op het jazzpodium op het Noordeinde zijn er onder andere optredens van Bruut!, Deelder Draait Door! en New Cool Collective. Ook zijn er verschillende Haagse acts toegevoegd aan het programma. Zo zullen het indieduo Bombay Show Pig en rhythm & blues band Small Time Crooks te zien zijn. Tot slot is er ook dit jaar een sessie van Jam de la Crème op het Spuiplein. Dit keer wordt er samengewerkt met Kytopia (Kyteman) en zullen tijdens de anderhalf uur durende sessie onder andere muzikanten van DI-RECT, Anouk, De Avonduren, Relax, Caro Emerald, Kapok, Tin Men And The Telephone en Splendid hun opwachting maken.

8 maart: Op het programma zullen zowel regionale, nationale als internationale komen te staan. In de categorie internationale artiesten zal onder andere de Amerikaanse bluesartiest Boo Boo Davis optreden. Onze zuiderburen zijn ook goed vertegenwoordigd op het festival, maar liefst drie Belgische acts zijn bevestigd. Zo zullen de baroque-pop band School Is Cool, jazzrockband band Absynthe Minded en voormalig Hooverphonic zangeres Geike Arnaert optreden. De beatmuziek wordt verzorgd door The Kik, met een aantal bandleden afkomstig uit The Madd. Ook Extince, een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop en één van de grootheden in het Nederlandse rapcircuit, zal optreden, net als de formatie GEM rondom zanger Maurits Westerik. Ook zijn er drie bevestigingen van acts uit de Haagse regio, waaronder hardrockformatie Vanderbuyst, Grote Prijs van Nederland winnaar Woot en jazz-zangeres Doeshka Vrede.