Festivalkriebels 2012: Bevrijdingsfestival Den Haag

Programma compleet

Redactie 3voor 12 Den Haag ,

De vijfde editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt op zaterdag 5 mei plaats op en rond het Spuiplein. Op de twee buitenpodia, zalen van het Theater aan het Spui, de Centrale Bibliotheek en het Stadhuis is een divers programma te bezoeken met onder andere muziek, theater en debatten. Het volledige programma is nu bekend.

29 maart: Vandaag is het volledige programma van het festival bekend gemaakt. Zo zal onder andere de Engelse rockband Fischer-Z optreden. De band rondom zanger John Watts scoorde begin jaren ’80 hits met nummers als ‘The worker’, ‘So long’ en ‘Marliese’. Onder de noemer Songs Of Freedom treden Sandy Dane, Channah, Rogier Pelgrim en mr. a balladeer op met speciale aandacht voor songs over vrede en vrijheid. Ook op het programma staan de Utrechtse rockband The Mecics en flamenco/folkband Negritos. Ook de komst van Blaudzun is nu bevestigd door de organisatie. Na afloop van het festival is er een afterparty in Byblos aan de Korte Poten 1 met verschillende dj’s waaronder Dennis van der Geest en Charly Lownoise. Andere programma onderdelen zijn Puur Gelul, Politiek in Prent, Masterpeace Experience, Hugo Wapperom, ProDemos Debat: ‘Vrijheid geef je door’, Kosmopolis: Haags KinderKabinet en de Openbare Naturalisatieceremonie.

27 maart: Vandaag kan er weer een nieuwe naam worden toegevoegd aan het programma van de vijfde editie van het Haagse Bevrijdingsfestival: Blaudzun. Het gaat goed met de Arnhemse singer-songwriter, want dit festivalseizoen is hij onder andere te zien op Lowlands, Paaspop, Motel Mozaïque, Vestrock, Festival Mundial en natuurlijk het Haagse Parkpop. Behalve op het Haagse Bevrijdingsfestival, is Blaudzun op 5 mei ook te zien opm de Bevrijdingsfestivals in Utrecht en Zwolle. De komst van Blaudzun is nog niet bevestigd door de organisatie van Bevrijdingsfestival Den Haag.

2 maart: De organisatie komt vandaag met een flinke rij namen naar buiten. Zo zal onder andere de Haagse hiphopformatie L4 optreden. De formatie stelt speciaal voor 5 mei een concert samen met gastoptredens van muzikanten uit andere culturen, waarbij de organisatie wil bijdragen aan begrip en ontmoeting tussen autochtone en allochtone muzikanten. Ali B zal optreden op het Bevrijdingsfestival met een live versie van zijn tv-programma ´Ali B op Volle Toeren´. Ook de Belgische poprockband Noble Tea is bevestigd. De Haagse band B Sharp mag door het winnen van Talent Event op maar liefst zeven regionale festivals optreden, waaronder dus op het Bevrijdingsfestival Den Haag. Het festival wordt dit jaar geopend door Wipneus & Pim met een speciale familievoorstelling. Verder zijn ook Jessica Durlacher, Jeugddebat Haags 5 Mei Comité en The Masterpeace Imagine Tour bevestigd.

25 januari: Gisteravond werden de drie Ambassadeurs van de Vrijheid bekend gemaakt. Dit jaar zijn dat Go Back To The Zoo, Alain Clark en Nick & Simon. Zij zullen per helikopter de verschillende Bevrijdingsfestivals aandoen. Vorig jaar werd Den Haag bezocht door Waylon, toen Ambassadeur van de Vrjheid, en dit jaar is dat het Volendamse duo Nick & Simon. Zij zullen om 19.00 uur optreden op het Spuiplein. Andere bevestigingen van het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn een muzikale voorstelling rondom het gedicht ‘Vrijheid ‘ van Marion Bloem, een lezing van oud-minister Joris Voorhoeve en de theatervoorstelling ‘Bloot en Levenloos’.