Veel muziek op filmfestival Shoot Me 2011

Bekijk hier het volledige muziekprogramma

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Aanstaande vrijdag 7 oktober gaat de zevende editie van het Shoot Me festival van start in de BINK36. Behalve een internationale selectie van documentaires, speelfilms en experimentele films, is er ook veel muziek op het festival dat tot 16 oktober duurt. 3VOOR12 Den Haag zet het muziekprogramma voor je op een rijtje.

Bekijk hier het volledige muziekprogramma

Aanstaande vrijdag 7 oktober gaat de zevende editie van het Shoot Me festival van start in de BINK36. Behalve een internationale selectie van documentaires, speelfilms en experimentele films, is er ook veel muziek op het festival dat tot 16 oktober duurt. 3VOOR12 Den Haag zet het muziekprogramma voor je op een rijtje.

Vrijdag 7 oktober
Tijdens de officiële opening door Aus Greidanus (artistiek directeur Den Haag Culturele Hoofdstad 2018) is er een optreden van het Amerikaanse jazztrio The Big Machine. De band komt speciaal voor Shoot Me uit Brooklyn, New York.
20.00-20.45 uur @ Drive-in, BINK36

Zaterdag 8 oktober
Het eerste weekend van Shoot Me staat in het teken van Brooklyn. Tijdens ‘No Sleep Till Brooklyn’ op zaterdag 8 oktober is er nogmaals een optreden van The Big Machine en is ere en livestream met een aantal dj’s vanuit Brooklyn. Hier zijn DJ Reborn en DJ1NEn2wo te horen.
21.30-03.00 uur @ Club 36, BINK36

Woensdag 12 oktober
Deze avond staat in het teken van ‘’ de Gouwuh Règâh’, de prijs voor de beste Haagse film. Er worden verschillende Haagse films vertoond, waarna een jury de beste uitkiest. Het evenement wordt muzikaal opgeluisterd door het Furmi Gomex Trio (jazz) en DJ Gianni.
20.30-01.00 uur @ Club 36, BINK36

Donderdag 13 oktober
Vanavond staat de Nederlandse muziekvideo centraal. Het publiek mag de beste nationale en internationale muziekvideo kiezen. Ook worden de documentaries ‘The Extraordinary Life of José Gonzàlez’ en ‘I Just Want To Call You Baby’ (over Elle Bandita) uitgezonden. Elle Bandita zal zelf ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en een akoestisch optreden te geven. Tot slot zijn er ook nog live optredens van Knalpot, Sweatshop Soundsystem en Mr. Newton & U.N.O.M..
21.30-02.00 uur @ Club 36, BINK36

Vrijdag 14 oktober
Tijdens deze avond, georganiseerd door het Haagse dj-collectief BlackStripe, kun je terug naar de jaren ’50 en ’60. De betere rock 'n roll, beat, surfrock, rockabilly en garage vliegt je om de oren. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een optreden van de nieuwe Haagse surfband Tiki Heads.
22.15-02.00 uur @ Club 36, BINK36

Zaterdag 15 oktober
Vandaag kun je de documentaire over de Afrikaanse formatie Staff Benda Bilili bekijken op het festival. De formatie, ontstaan op de straten van Kinshasa, stond eerder dit jaar ook op Parkpop in het Zuiderpark. Zondag wordt de film herhaald.
18.15-19.45 uur @ Pip Cinema, BINK36

Speciaal voor het Shoot Me festival organiseert Jam de la Crème een speciale editie van de jamsessies. Onder de naam ‘Afro Confusion’ is een samenwerking opgezet tussen Nederlandse en Afrikaanse muzikanten. Zo zullen onder andere Lucas Dols (bas), Omar Ka (zang), Satin Kalpoe (drums), Neco Novela (zang), Bart Kerckhoff (bas) en de Afrikaanse artiest Yancuba Konteh (Korah - Gambia) meewerken aan de sessie.
22.15-03.00 uur @ Club 36, BINK36

Retrospectief Spike Lee
De eigenzinnige New Yorkse filmmaker Spike Lee wordt tijdens Shoot Me geëerd met een retrospectief. Lee is bekend van films als Malcolm X (1992, met Denzel Washington) en 25th Hour (2002, met Edward Norton). Zijn eerste grote succes behaalde hij echter al in 1989 met de film Do The Right Thing over zijn eigen woonplaats Brooklyn, New York. Lee maakt sociaal bewogen films waar muziek vaak een belangrijke rol in speelt. In het retrospectief tijdens Shoot Me worden Crooklyn, Bamboozled, Do The right thing, Clockers en 25th Hour getoond (8-9 oktober).

Bekijk het volledige programma op de website van Shoot Me.