Nieuw festival op 29 april heet Life I Live Festival Nieuw festival op 29 april heet Life I Live Festival

Zeven buitenpodia verspreid door Haagse binnenstad

, Remco van der Ham

Nieuw festival op 29 april heet Life I Live Festival

Zeven buitenpodia verspreid door Haagse binnenstad

Remco van der Ham ,

Het is definitief, op 29 april 2011 komt er een nieuw evenement op de plek die de Haagse KoninginneNach achterliet. Het nieuwe evenement gaat Life I Live heten. Tijdens een persbijeenkomst, woensdagmiddag in het Paard van Troje, maakte Rick van Oosterhout en Arthur Pronk (Prooost) de opzet van hun plannen voor festival bekend.

Zeven buitenpodia verspreid door Haagse binnenstad

Het is definitief, op 29 april 2011 komt er een nieuw evenement op de plek die de Haagse KoninginneNach achterliet. Het nieuwe evenement gaat Life I Live heten. Tijdens een persbijeenkomst, woensdagmiddag in het Paard van Troje, maakte Rick van Oosterhout en Arthur Pronk (Prooost) de opzet van hun plannen voor festival bekend.

Oosterhout en Pronk zijn zichtbaar blij om eindelijk met hun plannen naar buiten te treden. “We zijn de afgelopen weken gevoed door gesprekken met verschillende partijen in Den Haag, waarbij er veel enthousiasme was voor het nieuwe geluid dat wij op 29 april willen laten horen.” De naam voor het nieuwe festival is Life I Live Festival geworden. “De naam verwijst naar het nummer ‘The life I live’ van de Haagse rockband Q65. Het staat voor het Haagse geluid en is een knipoog naar de eigenzinnigheid van muzikanten en kunstenaars.” De boventoon van het festival wordt gevoerd door muziek. “Kwaliteitsmuziek is het sleutelwoord. Het gaat niet om grote publiekstrekkers, maar om bands waar wat om te doen is. Nu is dat nog op zeven locaties, maar eigenlijk zou er op elke hoek van de straat wat te doen moeten zijn.”

Met een korte videopresentatie laat Prooost een impressie zien van wat ons op 29 april te wachten staat. Het Life I Live Festival telt zeven buitenpodia op het Noordeinde, Plaats, Kerkplein, Grote Markt, Plein, Wijnhaven en Spuiplein. Elk podium met een eigen thema of muziekstijl. Op het Noordeinde komt een jazzpodium te staan, waarbij wordt samengewerkt met The Hague Jazz en Jazz On Stage. Op de Plaats komt een bluespodium, wat wordt doorvertaald naar het Hofkwartier waar op zes tot tien binnenpodia bluesacts zullen optreden. Het Haags Podium krijgt, in samenwerking met het Haags Pop Centrum, een plek op het Kerkplein. Op de Grote Markt zal de PopHotSpot een eigen programma neerzetten. Op het Plein en de Wijnhaven komt verschillende dj’s en dance-acts. Op het Spuiplein komt een poppodium, waarbij wordt samengewerkt met het Paard van Troje. In de Grote Marktstraat, Spui en Hofweg zullen speakersystemen worden ophangen waardoor er walkthroughs ontstaan.

Wethouder Marjolein de Jong laat weten veel waardering voor het werk van Prooost te hebben. “Het is knap wat zij hebben gepresteerd in zo’n korte tijd. De afgelopen jaren is het allemaal erg hobbelig gegaan met de KoninginneNach, maar met het Life I Live Festival is er meer spreiding in de stad en kan een gevarieerder publiek worden aangesproken.” Dat het festival al dit jaar kan plaatsvinden, is mede te danken aan de steun van de Rabobank. De Jong: “Zonder hen was het niet gelukt. Arthur Pronk en Rick van Oosterhout hebben vorige week een heel prettig gesprek gehad met de Rabobank, waardoor wij de knoop konden doorhakken en een go geven voor het festival.”

De Rabobank heeft vertrouwen in de nieuwe samenwerking. Harry Wientjes, directeur Marketing van de Rabobank: “De Rabobank is al nauw betrokken bij cultuur. Zo worden onder andere de PopHotSpot en Beatstad ondersteund. De diversiteit is de kracht van dit nieuwe festival en daar steken wij graag onze nek voor uit.” De Rabobank en Prooost zijn in ieder geval voor dit jaar een samenwerking aangegaan, maar voor de komende jaren is nog niets afgesproken. Wientjes: “Het is nu aan het festival om zich te gaan bewijzen en het zou goed zijn als meerdere bedrijven mee gaan doen met dit evenement zodat het kan blijven bestaan. Wij gaan in ieder geval dit jaar helpen om dat mogelijk te maken.”

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Wel is zeker dat het podium op het Spuiplein wordt afgesloten met een sessie van Jam de la Crème. Het buitenprogramma duurt van 19.00 tot 01.00 uur, in de kroegen gaat het programma tot 02.30 uur door. Life I Live is gratis toegankelijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag