Tien tips voor State-X New Forms 2011 Tien tips voor State-X New Forms 2011

Welke acts mag je zeker niet missen?

, Redactie 3VOOR12 Den Haag

Tien tips voor State-X New Forms 2011

Welke acts mag je zeker niet missen?

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Vanavond gaat de achtste editie van State-X New Forms van start. Maarliefst tien dagen gaat het festival duren dit jaar. Om je een beetje wegwijs te maken in het grote aanbod dit jaar, maakte 3VOOR12 Den Haag een selectie van acts die je zeker niet mag missen. Doe er je voordeel mee.

Welke acts mag je zeker niet missen?

Vanavond gaat de achtste editie van State-X New Forms van start. Maarliefst tien dagen gaat het festival duren dit jaar. Om je een beetje wegwijs te maken in het grote aanbod dit jaar, maakte 3VOOR12 Den Haag een selectie van acts die je zeker niet mag missen. Doe er je voordeel mee.

DAAU
Door het uitvallen van Micah P. Hinson werd Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU) aangetrokken als vervanger. DAAU werd in 1992 opgericht aan het conservatorium van Antwerpen en maakt een mix van pop, rock , folk en klassieke muziek. Vorig kwam bracht DAAU hun tiende album ‘The Shepherd’s Dream’ uit.
Te zien: Vr 9 december om 21.30 uur @ Paard van Troje

Flying Lotus
De Amerikaanse Steven Ellison aka Flying Lotus heeft inmiddels drie album op zijn naam staan en de vierde wordt volgend jaar verwacht. Zijn muziek valt onder de term ‘wonky’ maar is ook wel te beschrijven als een mix van dubstep en instrumentale hiphop. Niet altijd even toegankelijk, wel altijd even indrukwekkend. Lowlands 2010 ging al plat, nu State-X New Forms.
Te zien: Vr 9 december om 00.45 uur @ Paard van Troje

 

 
Jad Fair
De Amerikaanse muzikant Jad Fair is bekend van het legendarische Half Japanese, oercultband die hij samen met zijn broer David in 1974 oprichtte. In 1993 tourde de band met Nirvana. Tijdens State-X New Forms is Fair drie keer te zien. Zijn eigen show in het Paard (samen met Gilles Rieder), later op de avond samen met Yuri Landman en ook nog tijdens de expositie The Comic Side Of Arts die door Fair wordt geopend.
Te zien: Za 10 december om 21.00 uur @ Paard van Troje

 

 

Glenn Branca
De grondlegger van de underground gitaarsound. In de jaren ’80 componeerde Branca verschillende gitaarsymfonieën waarvoor hij samenwerkte met bekende gitaristen als Kim Gordon (Sonic Youth), Page Hamilton (Helmet), Thurston Moore en Lee Ranaldo. Inmiddels is het alweer bijna twintig jaar geleden dat Branca optradt in Nederland. Op State-X New Forms treedt hij op met een zeskoppig ensemble.
Te zien: Za 10 december om 22.30 uur @ Paard van Troje

 

 

SBTRKT
Wie er schuil gaat achter dat mysterieuze Afrikaanse masker is nog altijd een raadsel, maar met remixen van artiesten als Radiohead, MIA, Modeselektor, Basement Jaxx, Mark Ronson en Underworld heeft de Londense producer wel een imposant cv. Muzikaal tapt SBTRKT uit het post-dubstep vaatje.
Te zien: Za 10 december om 01.30 uur @ Paard van Troje

 

 

Omar Souleyman
Hij was ‘de held van Lowlands’, zo kopte de recensie van 3VOOR12 en het optreden van de Syrische bruiloftzanger werd beloond met een 9, en behaalde daarmee het hoogste cijfer. Souleyman wist de X-Ray tent met zijn mix van Arabische volksmuziek en techno beats volledig op zijn kop te zetten. Ook Björk heeft hem inmiddels ontdekt en vroeg hem een drietal remixen te maken voor haar album ‘Biophilia’.
Te zien: Di 13 december om 21.45 uur @ Paard van Troje

 

 

Black Lips
Het meest recente album van de garagepunkers van Black Lips, ‘Arabian Mountain’, werd geproduceerd door Mark Ronson, die de rauwe popliedjes perfect bloot wist te leggen. Een vreemde, leuke, vrolijke, unieke combinatie van liedjes en psychedelische pop. Live ontaardden optredens, in de ruim twaalf jaar dat de band nu bestaat, regelmatig in drankgelag, openbaar urineren, een vlucht voor de autoriteiten of tongzoenen tussen de bandleden. Dat belooft wat.
Te zien: Do 15 december om 21.45 uur @ Paard van Troje

 

 

Machinedrum
Als onderdeel van het door de Duitse party-organisatie Leisure System treedt Machinedrum op. De uit New York afkomstige Travis Stewart werkt alweer zo’n tien jaar onder die naam en maakt een muzikale mix van IDM, deep house en UK bass. Behalve Machinedrum treden ook Emika, Objekt, Actress en Jimmy Edgar op tijdens deze avond.
Te zien: Vr 16 december om 22.00 uur @ Paard van Troje

 

 

Filosofische Stilte
Eén van de jongste artiesten op State-X New Forms is Luuk Graham aka Filosofische Stilte. Als onderdeel van State-X New Future treedt hij samen met een aantal andere jonge talent op tijdens de festivalavond van State-X New Forms. Zijn muziek omschrijft hij als ‘experimental Gameboy pop’, oftewel een mix van hiphop, wonk en glitch.
Te zien: Za 17 december om 21.00 uur @ Paardcafé

 

 

Sunburned Hand Of The Man
De Amerikaanse formatie Sunburned Hand Of A Man draait alweer zo’n 15 jaar mee en wordt gezien als een van de grondleggers van de improfolk. In 1997 richtten John Molony en Rob Thomas de band op. Niet één concert is hetzelfde, net als de bezetting van de band.
Te zien: Za 17 december om 20.15 uur @ SuperMarkt

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag