Spetterende albumpresentatie ZiRe’s 'Praktizire' Spetterende albumpresentatie ZiRe’s 'Praktizire'

Presentatie tijdens groot feest van vijfjarig bestaan Sparkplug

, Lotte Twilt | Foto’s: Ramond Jaggessar

Spetterende albumpresentatie ZiRe’s 'Praktizire'

Presentatie tijdens groot feest van vijfjarig bestaan Sparkplug

Lotte Twilt | Foto’s: Ramond Jaggessar ,

Donderdagavond 8 december presenteerde ZiRe, de hiphopsensatie uit Den Haag, het debuutalbum 'PraktiZiRe' in de Supermarkt. Dit gebeurde tijdens het grote feest ter ere van het vijfjarig bestaan van Sparkplug. De supportacts waren Vinny en Amier Papier.
De zaal van de SuperMarkt stond bomvol en ook op de balkons was het goed gevuld.

Presentatie tijdens groot feest van vijfjarig bestaan Sparkplug

De Haagse Nederlandstalige hiphopformatie ZiRe, bestaande uit de rappers Renato, Prokrea en G-Voiz en DJ L’Brute, draait alweer een paar jaar mee. In deze tijd hebben ze zichzelf ook wel echt bewezen. In 2010 wint de band een plek op Parkpop met de Road To Parkpop en wordt ook de halve finale van de Grote Prijs van Nederland bereikt. Eind dat jaar brengt ZiRe de mixtape ‘Schaakstuk’ uit. De avond start om 20.30 uur met Vinny en Amier Papier en precies om 21.30 uur begint ZiRe met hun cd-presentatie. Het album is op een usb-stick verkrijgbaar. Het bevat 21 tracks met samenwerkingen met Salah Edin, Kern Koppen, Kingsize, Kraantje P & Esku. De muziekproducties worden grotendeels verzorgd door Jeftuz & Statik Music.

Ook al is de zang tijdens het optreden van ZiRe niet altijd even zuiver, de vier mannen vullen het podium en weten er echt een feestje van te bouwen. Wat ook erg wordt gewaardeerd in de zaal is dat de gastartiesten die hebben mee gewerkt aan de cd ook aanwezig zijn op het podium. Zo zijn onder andere Esku en Beestachtig aanwezig. De mannen van Kern Koppen zijn er ook, een echte aanvulling op het podium. Het houdt de luisteraar alert en het publiek verveelt zich hierdoor geen moment. Kern Koppen is zoals altijd scherp en snel van stof, dit past heel goed bij het plaatje dat ZiRe wilt neerzetten.

De hiphopartiest Salah Edin staat ook even op het podium. Voor het grotere publiek is hij vooral bekend geworden door de film Fitna, waarin hij wordt verward met Mohammed B. Helaas valt Salah Edin wat tegen, hij lijkt de tekst na een aantal woorden te zijn vergeten en ook met het herhalen van de woorden die hij wel weet komt het niet meer goed. Na zijn optreden is hij ook vrijwel direct van het podium verdwenen. Het publiek lijkt het niet te deren.

ZiRe heeft er de gehele show zichtbaar zin in en het publiek wordt in hun vibe mee gezogen. In het begin is het publiek nog een beetje tam, maar het wordt steeds drukker en naarmate de tijd vordert dansen de fans steeds meer mee. Uiteindelijk gooit de hele zaal zijn handen in de lucht en bouncen we allen mee op de beats. Het is een mooie avond en het is uiteindelijk jammer dat het is  afgelopen. Rond middernacht wordt Sparkplug afgesloten door de Antiliaanse/Amsterdamse reggaeband Punky Dotch en het feest gaat nog door tot in de vroege uurtjes.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag