Cd-recensie: DI-RECT - ‘Time Will Heal Our Senses’ Cd-recensie: DI-RECT - ‘Time Will Heal Our Senses’

Haagse band blijft zichzelf vernieuwen

, Willemijn de Koning

Cd-recensie: DI-RECT - ‘Time Will Heal Our Senses’

Haagse band blijft zichzelf vernieuwen

Willemijn de Koning ,

Op 24 oktober was het dan eindelijk zover: het vijfde studioalbum ‘Time Will Heal Our Senses’ van de Haagse band DI-RECT ligt in de winkels. De fans zijn nieuwsgierig. Wat zal dit album hen brengen, na het succesvolle album ‘This is who we are?’ Kan het nog beter?

Het antwoord is ja. De vijf muziektalenten zijn allemaal weer gegroeid. Deze groei hebben ze met zijn vijven doorgemaakt en op een album gezet: ‘Time Will Heal Our Senses’. Ieder individu krijgt op dit album de ruimte om zijn talent ten gehore te brengen. De gitaren zijn iets subtieler dan voorheen, waarschijnlijk omdat Spike nu zijn band The Deaf heeft om zich met zijn gitaar in uit te leven. Ook Vince is een perfecte aanvulling als toetsenist; de pianopartijen geven de nummers net wat meer melodie en diepgang. Er zijn dan ook meerdere luistersessies nodig om een goede mening over dit album te kunnen vormen. Maar eenmaal een paar keer aandachtig te hebben geluisterd, ontdek je steeds meer kleine geluidjes, lagen en emoties.

Het hoofdthema van het album is tijd en reizen. Dit past natuurlijk prima bij de ontdekkingsreis van DI-RECT naar steeds nieuwe geluiden, maar ze beleven deze ontdekkingstocht zonder het gevoel voor meezingnummers en hits te verliezen. De eerste single 'The chase' werd dan ook een 3FM Megahit en Alarmschijf op Radio 538, iets wat alleen bands als Coldplay en Snow Patrol dit jaar voor elkaar kregen. En alsof het niets is, scoren ze met hun tweede single, ‘Young ones’, opnieuw een Alarmschijf. En waarschijnlijk zien er nog meer hits aan te komen. Nummers als ‘Say something’ en ‘Time will heal our senses’ zijn rijp voor een nummer 1 hit. Hoewel dit album bestaat uit mooie ballads, stevige rockummers en ook experimentele muziek, zijn niet alle nummers kant en klare hits. Maar dat moet DI-RECT in deze 'nieuwe' formatie ook niet willen. Ze zijn de puberhits ontgroeid en dat moet vooral ook zo blijven. Het belangrijkst is voor hen ook niet de hits, maar eerder de optredens. Je hoort het speelplezier en enthousiasme die in deze plaat gelegd zijn; het kan niet anders dan dat de heren popelen om dit aan het publiek ten gehore te brengen.

DI-RECT heeft bij deze bewezen dat ze vorig jaar niet toevallig een goed album hebben gemaakt met de nieuwe formatie, maar dat zanger Marcel en toetsenist Vince echt hebben gezorgd voor toevoeging en nog meer groei waardoor ze hun pubertijd zijn ontgroeid en zich hebben getransformeerd tot een volwassen en goede rockband die  blijft vernieuwen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag