Rosie met hernieuwde energie de podia op Rosie met hernieuwde energie de podia op

“Het is nog steeds 100 procent Rosie, zonder concessies”

, Susanne Kooijman

Rosie met hernieuwde energie de podia op

“Het is nog steeds 100 procent Rosie, zonder concessies”

Susanne Kooijman ,

Het waren roerige jaren voor de Haagse band Rosie. Na het overlijden van oprichter en frontman Arjen Thielsch in 2009, besloot de band door te gaan en een andere zanger te zoeken. Die vonden ze in Hans Philipsen, voormalig zanger van Leidse band Hurricane Jack. Inmiddels voelt de band zich zeker genoeg om weer van zich te laten horen en gaat de formatie de podia op. 3VOOR12 Den Haag sprak met gitarist Arjen Petri en zanger Hans Philipsen.

“Het is nog steeds 100 procent Rosie, zonder concessies”

Het waren roerige jaren voor de Haagse band Rosie. Na het overlijden van oprichter en frontman Arjen Thielsch in 2009, besloot de band door te gaan en een andere zanger te zoeken. Die vonden ze in Hans Philipsen, voormalig zanger van Leidse band Hurricane Jack. Een tijd van uitproberen en wennen aan elkaar brak aan. Inmiddels voelt de band zich zeker genoeg om weer van zich te laten horen en gaat de formatie de podia op. 3VOOR12 Den Haag sprak met gitarist Arjen Petri en zanger Hans Philipsen.

“Het gaat naar omstandigheden heel goed”, aldus Arjen. “Na het verlies van onze frontman hebben we wel lang nagedacht of we verder moesten gaan met de band. Hij was namelijk echt de band. Maar, hoe klef dit ook klinkt, we konden niet zonder elkaar. We hebben dus de stoute schoenen aangetrokken en zijn op zoek gegaan naar een nieuwe zanger.” Hans Philipsen was al bekend met de band Rosie, hij stond vaak in het publiek bij de band en mocht soms zelfs een lied meezingen op het podium. “Het is raar, maar tijdens het laatste optreden van Arjen, zong Hans het laatste lied mee. Het was, zonder dat we dat toen wisten, een symbolische overdracht.” Hans: “Coen (bassist) is een vriend van me. Hij vertelde mij over het feit dat de audities geen resultaat leverde. Ik ben toen een keer gaan zingen voor ze. Dat beviel meteen zo goed en die klik was heel goed. Toen had ik besloten mijn band Hurricane Jack op te zeggen en voor Rosie te gaan.”

Voor de band staat de komst van Hans voor een herstart en qua stijl een stap naar het oudere werk van AC/DC. Arjen: “Hans past echt perfect in de band. Zo goed, dat we zelf niet eens hadden verwacht dat nog te beleven. We wisten met Hans ook precies wie we in huis haalden. Hij is een echte showman. Zijn stem doet erg denken aan die van Bon Scott (eerste zanger van AC/DC), dus we gaan ook meer de richting op van het oudere werk van AC/DC.” Voor Hans was het erg wennen om te starten in een band met een lange geschiedenis. “Je vind gaandeweg meer je eigen stem, maar het voelde eerst alsof ik in een Rosie coverband speelde. Nu ik ook mijn eigen liedjes kan schrijven, gaat het steeds soepeler. Het is nog steeds 100 procent Rosie, zonder concessies.”

Nieuw werk van de band laat echter nog wel even op zich wachten. Arjen: “We hebben één lied uitgewerkt, dat gaat over Arjen. We willen het nieuwe album toch aan hem opdragen. Verder hebben we van veel liedjes kladversies klaar liggen. We gaan het tweede helft van dit jaar de studio in. Wanneer het album uit gaat komen kan ik nog niet zeggen.”

Op vrijdag 15 april staat Rosie tijdens de Sl8n8 in het Paard van Troje. Het zal het eerste optreden in nieuwe formatie zijn. Voor zanger Hans toch wel een spannend moment. “Het is wel een beetje beladen. Toch net even anders. Je vervangt toch een boegbeeld. Arjen was echt een persoonlijkheid. Maar gelukkig sta ik niet alleen op het podium. Het moet nog groeien, maar ik heb vertrouwen dat dit goed gaat komen.” Ook Arjen denkt er zo over. “Binnen de band is dat Rosie-gevoel echt weer terug. Dat geeft veel vertrouwen. Met Hans wordt het anders dan met Arjen, maar we hebben er een goed gevoel over.”

De komende maanden zal voor Rosie vooral in het teken staan van het spelen van shows en werken aan het nieuwe materiaal. Arjen: “We zijn geen oefenruimteband. Dus we gaan eindelijk het podium weer op. We spelen de komende tijd juist veel in Den Haag. Om te laten zien dat we er weer zijn! We staan op het Zeeheldenfestival en Kaderock. In de tweede helft van het jaar gaan we onze vleugels spreiden en shows spelen in de rest van het land.” Hans: “We moeten het vertrouwen op bouwen. Er zullen fans zijn die het niet mooi vinden wat ik doe, maar de reacties tot nu toe zijn erg goed. We hebben erg veel zin om er voor te gaan.”

Trojan Metalfest: Haagse Sl8n8 vindt vrijdag 15 april plaats in het Paard van Troje met optredens van Rosie, T.C.F. en Rotten. De avond begint om 20.30 uur en de entree is 9 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag