Cd-recensie: Dahl - 'What A View’ Cd-recensie: Dahl - 'What A View’

Afwisselende rocksongs op debuutplaat

, Marije Pluym

Cd-recensie: Dahl - 'What A View’

Afwisselende rocksongs op debuutplaat

Marije Pluym ,

Het Groene Hart is nou niet direct een plek die je associeert met melodische powerpop. Toch is dit de plek waar de band Dahl is ‘geboren’. Na een aantal jaar onder de naam Crimson Sky te hebben geopereerd, besloot de band dat het tijd was om het roer om te gooien. Nieuwe songs en een naamswijziging horen volgens de groep bij dit nieuwe begin.

Dahl presenteerde onlangs haar debuutalbum ‘What A View’ en bewijst hiermee dat er niets mis is met wat verandering op zijn tijd. Met dit album zet Dahl zichzelf op de kaart als welkome aanwinst voor de rockscene. Vanaf de eerste noot weet de band de luisteraar mee te voeren op de klanken van hun frisse rocknummers.

Zangeres Tess van der Zwet weet in ieder nummer opnieuw te overtuigen met een dijk van een stem die niet onderdoet voor die van andere vaderlandse rockbitches als bijvoorbeeld Anouk. Ook het instrumentale deel is prima in orde. Het stevige gitaarwerk en de krachtige ritmesectie doen voorkomen alsof de band al jaren deze route bewandelt. Uitblinker op de cd is het ingetogen, akoestische ‘Air’. Hiermee laat Dahl zien dat ze meer in haar mars heeft dan alleen het stevigere werk en dat ze in staat zijn om afwisselende songs te schrijven.

Als er dan toch een minpuntje genoemd moet worden, dan is dat de cover. Daar waar de binnenkant van het cd-boekje er heel professioneel vormgegeven en gefotografeerd uitziet, doet de buitenkant dat niet. Datgeen wat de cd er net even extra uit had laten knallen ontbreekt. Gelukkig maakt de muziek op de cd dat gemis weer helemaal goed. Met ‘What A View’ heeft Dahl een prima visitekaartje afgeleverd. Deze cd zal waarschijnlijk niet het laatste zijn wat we van deze band gaan horen.

‘What A View’ van Dahl is te beluisteren in de Haagse YouBox.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag