Walk The Line 2010 belicht: Field Music Walk The Line 2010 belicht: Field Music

“We denken over onze muziek als over kunst”

, Susanne Kooijman

Walk The Line 2010 belicht: Field Music

“We denken over onze muziek als over kunst”

Susanne Kooijman ,

Het Walk The Line festival vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei. De bijzondere programmering vraagt om extra aandacht. 3VOOR12 Den Haag zal in aanloop naar het festival enkele acts belichten. Dit keer staat onze schijnwerper op de band Field Music.

“We denken over onze muziek als over kunst”

Het Walk The Line festival vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei. De bijzondere programmering vraagt om extra aandacht. 3VOOR12 Den Haag zal in aanloop naar het festival enkele acts belichten. Dit keer staat onze schijnwerper op de band Field Music.

In 2004 werd de indiepopband Field Music opgericht door twee broers uit Sunderland (Engeland), David en Peter Brewis. Met Andrew Moore aan hun zijde was de band een feit. Het jaar daarop brachten ze al hun debuutalbum uit. Het tweede album ‘Tones of Town’ werd uitgebracht in 2007, waardoor de band in een stroomversnelling leek te raken. Het bleek een iets te hectisch jaar voor de band, wat resulteerde in een tijdelijke pauze. Meteen deden er geruchten de ronde dat de band uit elkaar zou gaan, maar daar bleek niks van waar. David Brewis grijpt deze pauze aan om zelf een album op te nemen en uit te brengen. ‘School of Language’ is het resultaat. Broer Peter ook niet stil heeft gezeten. Onder de naam The Week That Was bracht ook hij een eigen album uit.

In 2009 komen ze echter weer bij elkaar als Field Music. Met het nieuwe album ‘Field Music (Measure)’ laat de band meteen weer horen dat ze er zin in hebben. Het album telt maar liefst twntig liedjes,waarvan het slotlied tien minuten lang is. Louter positieve recensies volgen. “’Field Music (Measure)’ is een degelijke plaat vol heldere indiepop waar menig Brits bandje nog veel van kan leren”, aldus website Indiestyle.be. Ook LiveXS is enthousiast, zo noemen ze de songs op het album “twintig nieuwe favorietjes.” Over de muziek zegt de band tegen KindaMuzik het volgende: “We denken over onze muziek als over kunst, want we zijn geneigd kunst gelijk te stellen met ideeën. Om die ideeën te realiseren, heb je vaardigheden nodig. Voor wat wij doen, zijn de ideeën fundamenteel en is de ambacht, hoewel een vitale, simpelweg een gereedschap. We proberen echt trouw te blijven aan onze ideeën, ook als dat ten koste gaat van airplay, verkoopcijfers of uitvoerbaarheid op een podium.” De band is dus typisch een geval dat zijn eigen ding doet en zich niks aantrekt van hypes en rages.

Ondertussen heeft Andrew Moore de band vaarwel gezegd en in zijn plaats zijn Kev Dosdale en Ian Black gekomen. De band is ook weer volop aan het toeren, waarbij Nederland zeker niet over wordt geslagen. Zo stond de band in april nog in de Rotown en Paradiso. Hun solide live shows laat zien dat de band heel veel ervaring heeft. Zo wisselen de bandleden hun positie in Field Music wel eens met die in The Futureheads en Maximo Park.

Curriculum Vitae
Naam: Field Music
Komt uit: Sunderland, Engeland
Bandleden: David Brewes, Peter Brewis, Kev Dosdale en Ian Black
Discografie: Field Music (2005), Tones of Town (2007), School of Language - Sea From Shore (2008), The Week That Was (2008), Field Music (Measure) (2010)
Invloeden: Cream, Penguin Cafe Orchestra, Talk Talk, Bartok, Luc Ferrari, Sparks, Lindsey Buckingham, Crazy Horse en The Beatles

Field Music speelt vrijdag 14 mei om 23.30 uur in de grote zaal van het Paard van Troje.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag