Walk The Line 2010 belicht: Dead Confederate Walk The Line 2010 belicht: Dead Confederate

“Wij proberen onze show zo intens mogelijk te maken”

, Susanne Kooijman

Walk The Line 2010 belicht: Dead Confederate

“Wij proberen onze show zo intens mogelijk te maken”

Susanne Kooijman ,

De Amerikaanse band Dead Confederate scoort in eigen land Amerika al hoge ogen. Het debuutalbum ‘Wrecking Ball’ kreeg lovende kritieken en het tweede album zal binnenkort verschijnen. Eerst zullen ze nog een show geven tijdens het Walk The Line Festival. 3VOOR12 Den Haag legde bassist en songwriter Brantley Senn een aantal vragen voor.

“Wij proberen onze show zo intens mogelijk te maken”

De Amerikaanse band Dead Confederate scoort in eigen land Amerika al hoge ogen. Het debuutalbum ‘Wrecking Ball’ kreeg lovende kritieken en het tweede album zal binnenkort verschijnen. Eerst zullen ze nog een show geven tijdens het Walk The Line Festival. 3VOOR12 Den Haag legde bassist en songwriter Brantley Senn een aantal vragen voor.

De band heeft nog geen eigen website, maar is vooral actief op sites als MySpace en Facebook. Daarnaast houdt de band contact met hun fans via een eigen blog. “We hadden eigenlijk al een eigen website moeten hebben. Nu dat sites als MySpace en andere netwerksites zo populair zijn, hebben we het maken van een eigen website even op een laag pitje gezet.” Het is voor de band erg belangrijk om goed in contact te blijven met hun groeiende fanbase. “Ik probeer op internet altijd de vragen van fans te beantwoorden. Ik vind eigenlijk dat meer bands wat actiever op dat gebied mogen zijn, maar ik denk dat de meeste bands het eng vinden om die bepaalde grens te overschrijden. Communiceren met vreemden op een forum kan natuurlijk best lastig zijn. Je moet kort maar krachtig zijn met je taalgebruik.”

De band heeft in eigen land al veel getourd, vaak in het voorprogramma van bands waar ze zelf tegen opkijken. “We konden het meteen heel goed vinden met Alberta Cross. We hadden een wederzijds respect voor elkaars muziek, zelfs al voor we elkaar hadden ontmoet. We hebben het meest geleerd van de bands Dinosaur Jr. en The Meat Puppets. Beide bands zijn echt al veteranen. Ze kunnen ook geweldige verhalen vertellen!” Debuutalbum ‘Wrecking Ball’ heeft veel goede kritieken gekregen, al leest de band zelfs de positieve recensies liever niet. “Het is niet gezond om recensies te lezen, maar het is vaak moeilijk om het niet te doen. Ik probeer wel te groeien van de kritiek die we krijgen en ik laat de complimenten niet naar mijn hoofd stijgen.”

Dead Confederate bestaat uit vijf mannen, met elk een eigen inbreng in de band. “Elk bandlid heeft zijn eigen unieke sound. We hebben echt alle vijf de leden nodig om tot de sound van Dead Confederate te komen. Laatst moesten we een show spelen zonder onze toetsenist en dat was echt vreselijk. Het klonk heel leeg zonder hem en we konden geen van allen echt in de show komen.” Gelukkig is die situatie een uitzondering en kan de band zich live van de beste kant laten zien. “We proberen een show zo intens mogelijk te maken. Veel mist en witte lichten. Ik denk dat we een goede balans hebben in de show, ook qua liedjes. We laten de liedjes live ook echt goed tot hun recht komen. Als je ons album goed vindt, dan vind je de show vast geweldig!”

Het schrijven van liedjes gaat de een wat makkelijker af dan de ander. “Voor zanger/gitarist Hardy (Morris, red.) is het echt een continue proces, voor mij echt niet. Ik nam een jaar vrij na het schrijven van  ‘Wrecking Ball’ om te bedenken welke richting ik op wilde en om weer nieuwe inspiratie te krijgen. We hebben net ons tweede album af en ik ga binnenkort weer een pauze nemen om inspiratie op te doen.” Het leven tijdens een tour is voor de band vaak veel van hetzelfde. “Toeren kan vaak erg monotoon zijn, maar we doen ons best om het interessant te maken en houden voor onszelf. Het is wel makkelijk om lol te hebben met de andere bandleden, omdat ze nu eenmaal een goed gevoel voor humor hebben. Ik zelf geniet nog het meeste van de vrije dagen die we hebben en we de toerist kunnen zijn. Dat is een bonus waar ik van tevoren geen rekening mee heb gehouden.”

Dat ze zin hebben in hun korte bezoek aan Nederland is duidelijk. “We hebben er absoluut veel zin in! Als je willekeurig aan iemand in onze band vraagt wat hun favoriete stad is, dan noemen we allemaal een andere stad in Nederland. Dus ja, we kijken er erg naar uit!”

Dead Confederate speelt op zaterdag 15 mei om 19.45 uur in de Zwarte Ruiter.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag