Programma Westerpop 2010 bekend Programma Westerpop 2010 bekend

The Asteroids Galaxy Tour, Moke, Triggerfinger en meer

, Francis Pronk

Programma Westerpop 2010 bekend

The Asteroids Galaxy Tour, Moke, Triggerfinger en meer

Francis Pronk ,

Op Tweede Pinksterdag werd in de Speakers te Delft het programma van Westerpop 2010 bekend gemaakt. De 21e editie van Westerpop is dit jaar op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. Organisator Rene Steiger, gehuld in cowboyoutfit, vertelt dat de Westerpop presentatie een jaarlijks terugkerend ritueel is. Voordat het publiek weet welke bands er op de posters komen dit jaar, betrad de Nederlandse Rammstein tributeband Zwammstein de bühne.

The Asteroids Galaxy Tour, Moke, Triggerfinger en meer

Op Tweede Pinksterdag werd in de Speakers te Delft het programma van Westerpop 2010 bekend gemaakt. De 21e editie van Westerpop is dit jaar op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. Organisator Rene Steiger, gehuld in cowboyoutfit, vertelt dat de Westerpop presentatie een jaarlijks terugkerend ritueel is. Voordat het publiek weet welke bands er op de posters komen dit jaar, betrad de Nederlandse Rammstein tributeband Zwammstein de bühne.

De band Zwammstein bestaat nu twee jaar en komt uit de Zaanstreek. Organisator Rene belooft een spectaculaire show. "En je hoeft er niet voor naar Pinkpop." Dat klinkt al erg veelbelovend. Na een lang en duister intro komen de eerste bandleden het podium in. De een gehuld in een witte doktersjas en de anderen in lange zwarte leren jassen. Als de zanger na lange tijd het podium op komt, kan het feest beginnen. Het optreden begint inderdaad spectaculair, zoals de organisator beloofde. De vuurshow ontbreekt, in plaats daarvan makt de band gebruik van rookblazers. Openingsnummer 'Reise Reise' wordt al meteen meegezongen door de in Rammstein T-shirts gehulde fans. Ook komen de headbangers tevoorschijn. De zes bandleden zijn erg goed op elkaar ingespeeld en al snel kun je tot de conclusie komen dat dit een zeer strakke band is. Een waardige tribute van Rammstein en de band benadert het origineel met veel respect.

De stem van de zanger van Zwammstein komt dicht in de buurt van die van Till Lindemann, en hij headbangt zelfs hetzelfde als Till. Het is jammer dat hij de hoge noten niet altijd haalt. Naarmate het optreden vordert heeft hij daar steeds meer moeite mee. Het publiek lijkt zich er niet aan de storen, zij headbangen gewoon vrolijk verder. Bij het nummer 'Mein Teil' komt de zanger, na een korte verkleedpartij, het podium op in een slagersoutfit inclusief slagersmes. Dat is dezelfde outfit die Rammstein gebruikt bij hun live shows. Het nummer 'Pussy', van de welbekende pornografische clip, ontbreekt niet in de set. Bij het gedeelte “I have a dick”, gebruikt de zanger de rookblazer als ‘dick’. Het publiek vind het prachtig wat er allemaal gebeurd op het podium en ook de band heeft het zichtbaar naar z'n zin. Zwammstein heeft vanmiddag een uitstekende set neergezet, maar misschien net iets te lang. De band speelde zo'n twee uur en dat is misschien iets teveel van het goede. Al met al een goede show, en jammer dat deze band niet ook daadwerkelijk op Westerpop staat.

Dan is het tijd voor de bekendmaking van het Westerpop-programma. Jammer dat de line-up al voor de officiële bekendmaking op de website staat en in de nieuwsbrief bekend is gemaakt. Organisator Rene Steijger maakt de namen bekend door middel van geluidsfragmenten met een korte uitleg. Op de zaterdag staan vier internationale namen, en de rest nationaal. De line-up bestaat uit: De Kamer van DopeHandel, een hiphopformatie uit Delft. Moss, kwaliteitspop van de bovenste plank. Deze band is van het label Excelsior, waar de band de Staat ook is getekend (zij stonden vorig jaar op Westerpop). Ook Laura Jansen zal dit jaar op Westerpop te bewonderen zijn. Deze zangeres is geboren in Nederland en later verhuist naar L.A., waar zij ontdekt is door een Nederlandse superproducer. Hij heeft Laura Jansen geïntroduceerd in Nederland en dat is maar goed ook.

Ook Guy Forsyth is van de partij. Deze formatie uit Texas is ook op het bekende festival Bospop te zien en in augustus kun je er gratis van genieten in het mooie Delft. Ook heeft de organisatie Moke gestrikt, het moest er een keer van komen. Deze band speelt niet vaak in Zuid-Holland deze zomer, dus dit is een kans die je moet grijpen. De Deense formatie The Asteroids Galaxy Tour neemt ook het vliegtuig naar Nederland om op Westerpop te spelen. Deze band is vooral bekend door het nummer 'Around te bend' en de blonde zangeres weet het publiek altijd goed te vermaken. Deze band is nu al razend populair in Denemarken en ze staan op het punt om Nederland te veroveren. Triggerfinger is een exclusieve band op Westerpop dit jaar. Zij hebben al op grote festivals gestaan zoals Rock Werchter en vorig jaar waren ze te bewonderen op het Haagse Parkpop. Ze hebben aanbiedingen gehad van ruim twintig festivals om te spelen en ze hebben er maar een aantal uitgekozen, waaronder Westerpop! De laatste band die bekend wordt gemaakt is La Caravane Passe. Dit is de nieuwste belofte uit Frankrijk en na bands als Babylon Circus is dit het nieuwe geheim van Frankrijk. Op EuroSonic speelden ze al de pannen van het dak. Zullen ze in augustus het gras van het veld spelen?

Ook de deelnemers aan de Peter Tetteroo Bokaal zijn bekend gemaakt, dit jaar strijden de bands F.O.D., Project:MDA, 2nd Place Driver, Kids Never Lie en Kings Crossing om de felbegeerde bokaal. De Peter Tetteroo Bokaal wordt gehouden op vrijdag 27 augustus, de avond voor Westerpop.

Westerpop is op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus op het sportterrein van het Grotius College (zo'n 150 meter achter Delft Centraal Station). Toegang is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag