Ex-Templo Diez zangeres Gloribel Hernández overleden

39-jarige muzikante overleed na ziekbed in Venezuela

Ingmar Griffioen ,

Zangeres Gloribel Hernández is vorige week overleden na een langdurig ziekbed in Venezuela. De muzikante had met haar stemkleur een belangrijk aandeel in de tweede en derde cd van de Haagse band Templo Diez. Hernández ging in 2008 terug naar haar geboorteland, waar ze leefde met haar dochter Alba. Ze is 39 jaar geworden.

39-jarige muzikante overleed na ziekbed in Venezuela

Zangeres Gloribel Hernández is vorige week overleden na een langdurig ziekbed in Venezuela. De muzikante had met haar stemkleur een belangrijk aandeel in de tweede en derde cd van Templo Diez. Ze bespeelde in de Haagse roots-noirband ook toetsen, bas, gitaar en fluit. Hernández ging in 2008 terug naar haar geboorteland, waar ze in de Venezolaanse hoofdstad Caracas met haar dochter Alba leefde. Ze is 39 jaar geworden.

De leden van Templo Diez vernamen het bericht van Gloribel Hernández' overlijden via haar ex-vriend die in Den Haag woont. Bassist Hans Custers: "Hij is onlangs nog daar geweest. Ze was al een tijd ernstig ziek, dus dit zat er wel aan te komen. We weten niet precies of ze vorige week woensdag of donderdag overleden is en proberen nu in contact te komen met haar familie."

Op de Templo Diez-site staat een in memoriam, geschrevend door frontman Pascal Hallibert. Hij schrijft: "As all who knew her can testify, Gloribel was a formidable human being, with a passion for living, a strong and big heart, and a soul so warm it could comfort and inspire anyone who travelled next to her. In the coming period, we'll be busy remembering her and celebrating her."

Bassist Custers, die reageert omdat Hallibert in Frankrijk verblijft, kan zich volledig in die woorden vinden. "Pascal kent haar waarschijnlijk het beste. Als je samen muziek maakt en tourt; dat geeft altijd wel een bijzondere band. Dat geldt zeker voor Pascal, die veel met Gloribel heeft samengewerkt aan arrangementen en natuurlijk die samenzang, het is heel bijzonder om op die manier samen te zingen."

Custers doelt op het contrast tussen de donkere stem van Hallibert en de ijle zang van Hernández, dat de cd's Winterset (2006) en Merced (2009) naar bijzondere hoogtes stuwt. Luister maar naar het nummer Sal. "Zij heeft zo'n stempel op de band gedrukt, die invloed is er nog steeds. De violiste zingt nu wat partijen en we proberen toch wel meer dingen meerstemmig te doen. Bij sommige stukken achtergrondzang voel ik me zo verschrikkelijk ongemakkelijk. Om op het podium haar partijen te zingen, zij zong zo ontzettend mooi..."

Mensen kunnen hun medeleven tonen op Hernández' Facebook-pagina of mailen naar templodiez@gmail.com.